A jól megszokott – brokkoli, gomba, spárga – mellett a kukorica-krémleves is nagyon könnyen elkészíthető, alacsonyabb zsírtartalmú, mégis legalább olyan tápláló és laktató, mint legtöbb társa. Recept.
Ha hűsítő krémlevesekre gondolunk, sokunknak egyből a gyümölcsből készült hideg levesek jutnak eszünkbe. A tikkasztó nyári hőségben ugyanakkor a meleg italok és levesek is le tudnak hűteni, mint például ez a ínycsiklandozó kukorica-krémleves.
Milyen hozzávalókra van szükségünk?
- 1 hagyma, apróra vágva;
- pár friss petrezselyemszár;
- 1 evőkanál vaj;
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva;
- 3 evőkanál liszt;
- 6 dl tej;
- 2,5 dl húsalaplé;
- 2 konzerv kukorica, lecsepegtetve;
- 2 ½ evőkanál krémsajt;
- 1 teáskanál fokhagymasó;
- 1 teáskanál őrölt fekete bors;
- őrölt cayenne-i bors ízlés szerint;
Ezt is készítsd el! A tökéletes nyári leves: frissítő kovászosuborka-krémleves
Hogyan készítsük el?
Fotó: Shutterstock
Önstük össze a hagymát, a petrezselymet, a vajat és a felaprított fokhagymát egy nagy fazékban, majd közepes lángon dinszteljük.
Főzzük és keverjük, amíg a hagyma meg nem puhul, ez körülbelül 5 perc.
Ekkor tegyük hozzá a lisztet, hiszen ezzel kapjuk meg a kívánt állagot, majd öntsük bele a tejet és az alaplevet, és főzzük, amíg a leves kissé besűrűsödik.
Ez is érdekelhet: Elég pár csepp ebből az italból, hogy tökéletes krémlevest kapjunk
Mindezek után már csak a kukoricát, valamint a krémsajtot kell hozzáadnunk.
Tálalás előtti utolsó lépésként még fűszerezzük krémlevesünket fokhagymás sóval, fekete borssal, továbbá – ízlésünk szerint – cayenne-i borssal.
Forrás: Allrecipes