kukorica-krémleves
Fotó: Shutterstock

Egyszerű, mégis nagyszerű: így készíts kukorica-krémlevest!

A jól megszokott – brokkoli, gomba, spárga – mellett a kukorica-krémleves is nagyon könnyen elkészíthető, alacsonyabb zsírtartalmú, mégis legalább olyan tápláló és laktató, mint legtöbb társa. Recept.


Ha hűsítő krémlevesekre gondolunk, sokunknak egyből a gyümölcsből készült hideg levesek jutnak eszünkbe. A tikkasztó nyári hőségben ugyanakkor a meleg italok és levesek is le tudnak hűteni, mint például ez a ínycsiklandozó kukorica-krémleves.

Milyen hozzávalókra van szükségünk?

  • 1 hagyma, apróra vágva;
  • pár friss petrezselyemszár;
  • 1 evőkanál vaj;
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva;
  • 3 evőkanál liszt;
  • 6 dl tej;
  • 2,5 dl húsalaplé;
  • 2 konzerv kukorica, lecsepegtetve;
  • 2 ½ evőkanál krémsajt;
  • 1 teáskanál fokhagymasó;
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors;
  • őrölt cayenne-i bors ízlés szerint;

Ezt is készítsd el! A tökéletes nyári leves: frissítő kovászosuborka-krémleves

Hogyan készítsük el?

kukorica-kr\u00e9mleves

Fotó: Shutterstock

Önstük össze a hagymát, a petrezselymet, a vajat és a felaprított fokhagymát egy nagy fazékban, majd közepes lángon dinszteljük.

Főzzük és keverjük, amíg a hagyma meg nem puhul, ez körülbelül 5 perc.

Ekkor tegyük hozzá a lisztet, hiszen ezzel kapjuk meg a kívánt állagot, majd öntsük bele a tejet és az alaplevet, és főzzük, amíg a leves kissé besűrűsödik.

Ez is érdekelhet: Elég pár csepp ebből az italból, hogy tökéletes krémlevest kapjunk

Mindezek után már csak a kukoricát, valamint a krémsajtot kell hozzáadnunk.

Tálalás előtti utolsó lépésként még fűszerezzük krémlevesünket fokhagymás sóval, fekete borssal, továbbá – ízlésünk szerint – cayenne-i borssal.

Forrás: Allrecipes

A figyelmetekbe ajánljuk