A nyári hőségben kevés olyan étel van, amely egyszerre frissítő és ízletes, erre viszont tökéletes példa a kovászosuborka-krémleves. Remek választás, ha valami hűsítőre vágyunk a forró napokon, ráadásul az elkészítése is egyszerű és gyors.
Hozzávalók:
- 25 dkg kovászos uborka (levével együtt)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 csokor kapor
- 1.5 dl tejföl
- 2 ek olívaolaj
- 2 csipet cukor
Elkészítése:
A finomra vágott hagymákat evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük. A kovászos uborkát és a levét, valamint az összes hozzávalót (beleértve a dinsztelt hagymát is) turmixba tesszük. Összemixeljük.Ezután piríthatunk rá zsemlekockákat, vagy egy kis szalonnát és kolbászt.