A tökéletes nyári leves: frissítő kovászosuborka-krémleves

A tökéletes nyári leves: frissítő kovászosuborka-krémleves

A nyári hőségben kevés olyan étel van, amely egyszerre frissítő és ízletes, erre viszont tökéletes példa a kovászosuborka-krémleves. Remek választás, ha valami hűsítőre vágyunk a forró napokon, ráadásul az elkészítése is egyszerű és gyors.


Hozzávalók:

  • 25 dkg kovászos uborka (levével együtt)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 csokor kapor
  • 1.5 dl tejföl
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 csipet cukor

Elkészítése:

A finomra vágott hagymákat evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük. A kovászos uborkát és a levét, valamint az összes hozzávalót (beleértve a dinsztelt hagymát is) turmixba tesszük. Összemixeljük.

Ezután piríthatunk rá zsemlekockákat, vagy egy kis szalonnát és kolbászt.

A figyelmetekbe ajánljuk