Az angolszász országokban különösen nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett kenyérpudingok, amikhez jellemzően nem kell más, csak száraz kenyér, valamilyen gyümölcs, tojás és fűszerek. Most megmutatjuk ezt az alig fél óra alatt elkészíthető finomságot, ami az őszi szezon egyik nagy kedvence lehet! Recept.
Hozzávalók:
- 0,5 kg toast kenyér
- 4 egész tojás
- 3 evőkanálnyi vaj
- 3 db édes alma
- 2 dl tej
- vaníliás cukor
- fahéj
- szerecsendió
- 20 g barna cukor
Ezt is olvasd el! Gesztenyét sütnétek otthon? 5 tipp, hogy tökéletes legyen a végeredmény
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A kenyérszeletek vágjuk kisebb kockákra, tegyük egy sütőpapírra és helyezzük a sütőbe. Hagyjuk, hogy megpiruljanak, de figyeljünk, nehogy megégjenek! Ez nagyjából 15-20 percet vesz igénybe.
2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a szerecsendiót. Addig kevergessük lassú tűzön, amíg a cukor teljesen fel nem olvadt!
3. A masszához adjuk hozzá a felkockázott, kimagozott almákat és főzzük addig, amíg meg nem puhulnak az almák, és a szósz be nem sűrűsödik.
4. Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjünk hozzá tejet. Ízesítsük vaníliáscukorral és szerecsendióval.
Akár maradék kenyérből is elkészíthető ez a sütemény
Fotó: Shutterstock
5. A masszába helyezzük bele a kenyérdarabokat úgy, hogy ellepje őket. Hagyjuk állni nagyjából 15 percig, hogy a kenyér felszívja a tojásos-tejes keveréket.
6. A kenyereket helyezzük egy tepsibe, majd adjuk hozzá az almás-vajas keveréket is. Öntsük a tetejére a megmaradt almás szószt, majd helyezzük az egészet az előmelegített sütőbe.
7. Süssük nagyjából 40-45 percig, amíg a szósz meg nem szilárdul.