hagymás kávé
Fotó: Shutterstock

Sokkoló kávérecept terjed a közösségi oldalakon

A kávé világától nem idegenek a szokatlan trendek – egy új, egészen meghökkentő ízkombináció azonban mindent felülír, amit eddig a világ legnépszerűbb italáról gondoltunk.


A hagymás kávé (Scallion Latte) nevű, egészen szokatlan kombináció az elmúlt időszakban valósággal letarolta az internetet – különösen a kalandvágyó, minden ízre kíváncsi ínyencek körében.

A meghökkentő trend a VegNews szerint valószínűleg Kínából származik, ahol a kulináris kísérletezésből gyakran születnek egyedi és meglepő ízkombinációk. A hagymás kávé elkészítését és kóstolását bemutató videók elég nagy figyelmet kapnak a TikTokon: több millióan kíváncsiak az italra.

A Scallion Latte elkészítéséhez friss újhagymára van szükség, aminek csak az apróra vágott zöld részét használják fel. Ezt egy pohárba teszik, majd szimplán ráöntenek egy egyszerű jegeskávét. És ha ez nem lenne elég: a legtöbben még a tetejét is hagymával díszítik.

Az ital érthető módon a legkülönfélébb reakciókat váltotta ki azokból, akik kipróbálták. Bár egyeseket lenyűgözött a sokkoló ízvilág, mások kifejezetten undorítónak és indokolatlannak találják az új receptet.

Nem sokat kellett várnunk arra, hogy amerikai és ausztráliai székhelyű kávézók is meglovagolják a trendet. A felkapott helyek baristái több videót is posztoltak már a hagymás kávéval kapcsolatos saját élményeikről – íme, a Golden Brown Coffee nevű újhullámos ausztrál pörkölő szakemberének véleménye az italról:

Az úgynevezett kínai kávé ennél jóval befogadhatóbb: az ötlet lényege, hogy a klasszikus kávékat, például a lattét és a cappuccinót hagyományos kínai fűszerekkel vagy bogyós gyümölcsökkel párosítják.

Az egyre elterjedtebb ízkombinációk történetéről és kulturális hátteréről itt írtunk bővebben.

A figyelmetekbe ajánljuk