Milyen a tipikus kínai kávé, amiért egyre több fiatal rajong?

Milyen a tipikus kínai kávé, amiért egyre több fiatal rajong?

A nyugati országokban a kávéfogyasztás rendkívül népszerű, Kínában, a tea hazájában viszont nem számít hagyományos italnak. Csupán néhány éve kezdett utat törni magának, a trend egyértelmű: a nagyobb városokban élő fiatalok közül lassan már többen kávéznak, mint teáznak.


Nem meglepő, hogy a nekik kedvezni próbáló kávézók hagyományos ízeket csempésznek az italaikba. Elég, ha a különböző, nálunk is egyre népszerűbb, ízesített tejalapú italokra gondolunk. Ám Kínában a pumpkin spice latte helyett sokkal többen választanak gyömbéres, lótuszmagos vagy gojibogyós kávét – írja a Vince.

Ez is érdekelhet: De vajon mi a különbség a cappuccino, a latte, és a macchiato között?

Mindez a gouchao, vagyis az úgynevezett „nemzeti hullám” kiterjesztése. Ez egy olyan kulturális trend, ami a hagyományos kínai kultúra elemeit népszerűsíti modern elemekkel.

Az ötlet lényege, hogy a klasszikus kávékat, például a lattét és a cappuccinót hagyományos kínai fűszerekkel vagy bogyós gyümölcsökkel párosítják. A kínai gyógynövények használata izgalmas visz a megszokott italokba. Nagyon sokan készítik például ginzenggel vagy krizantémvirággal a kávéjukat.

Olvasd el ezt is! Red eye kávé – hogyan készül és miért olyan népszerű?

Ahhoz, hogy igazán elmerülhessünk Kína feltörekvő kávékultúrájában, kénytelenek leszünk elutazni a távol-keleti országba – manapság a két legjelentősebb város, Peking és Sanghaj már igazi kávéközpontnak számít.

A figyelmetekbe ajánljuk