károly király beszédet mond
Getty Images

Furcsa színben pompázik a Károly koronázására kiadott királyi gin

Károly királyra egy málnával ízesített ginnel koccintanak majd a britek.


Május 6-án koronázzák meg az Egyesült Királyság új királyát, a ceremónia alkalmából pedig kiadtak egy rózsaszín gint, amely már megrendelhető a Royal Collection Shopból.

Ez is érdekelhet: Károly király még mindig reménykedik benne, hogy kibékülhet Harryvel

A szóban forgó párlat, a Royal Windsor Pink Gin valójában meglehetősen érdekesen hangzik – a szükséges boróka mellett pedig a gint rózsaszín borssal, kínai fahéjjal, narancshéjjal és rózsaszirommal ízesítik.

A málnát a windsori királyi birtokról szedik le, és a folyadékba töltik, hogy a gyümölcs íze és színe is megmaradjon, mindezt mesterséges színezék nélkül. Majd plusz málnával és egy kis ananászlével fogyasztják.

De nem ez az első gin, amely megkapta az isteni jóváhagyás pecsétjét. A palota korábbi termékei közé tartozott a Buckingham Palace Dry Gin, amely a királyi család zöldellő kertjéből származó növények felhasználásával készült, valamint egy Sloe Gin változat, amit kökénybogyókkal töltöttek meg.

Károlyról köztudott, hogy kedveli a martinit, a néhai királynő pedig a gin és a Dubonnet rajongója volt, így logikus, hogy ezt az illatos, tiszta párlatot a koronázáskor adják ki.

Azok pedig, akik az Egyesült Királyságban, Új-Zélandon, Ausztráliában vagy Németországban élnek, rendelhetnek is a Royal Collection weboldaláról.

A gin eladásából származó teljes bevétel pedig a The Royal Collection Trust, a Királyi Gyűjtemény műkincsek gondozásáért felelős szervezethez kerül majd.

A figyelmetekbe ajánljuk