Károly király és Kamilla királyné
Getty Images

Így néz ki Károly király első karácsonyi képeslapja

Károly király és Kamilla királyné pár nappal Erzsébet királynő halála előtt készült fényképét választották az idei hivatalos karácsonyi üdvözlőlapjukhoz.


A kép – amelyet a pár első ünnepi kártyájára választottak Károly királlyá válása óta – a Braemar Royal Highland Gathering-en készült szeptember 3-án.

Az akkor még walesi herceg Károly és Kamilla mosolyogva látható a Sam Hussein által készített felvételen.

A királynő romló egészségi állapota miatt nem vett részt az évente megrendezett eseményen. A néhai uralkodó öt nappal később, szeptember 8-án, 96 éves korában elhunyt.

Ez is érdekelhet: Harry és Meghan nem kíváncsi Károly koronázására?

A Buckingham-palota által közzétett képen a király profilból látható, tweed öltönyben, piros, zöld és bézs színű nyakkendővel. Felesége zöld blézert, hozzá illő fácánmotívumos kalapot és gyöngy fülbevalót visel.

A Braemar Royal Highland Gathering-en a világ minden tájáról érkező tömegek csatlakoztak hozzájuk, hogy végignézzék a versenyzőket, akik részt vesznek a szablyadobásban, a kalapácsvetésben és a kötélhúzásban.

A népszerű Highland Games rendezvény ideje alatt Károly hivatalosan is megnyitotta a királynő platina jubileumát ünneplő új építményt a Princess Royal and Duke of Fife Memorial Parkban.

Kamilla egy szál virágot vett magához, és a gomblyukába tűzte, ami a karácsonyi üdvözlőlap fotóján is látható.

Forrás: BBC


A figyelmetekbe ajánljuk