Károly király teljesen zavarba jött, amikor Harryről kérdezték
Így ünnepelte III. Károly király a születésnapját
Így ünnepelte III. Károly király a születésnapját

Károly király teljesen zavarba jött, amikor Harryről kérdezték

Kínos reakció.


Harry herceg Spare című memoárjának, illetve a Harry & Meghan című Netflix-dokumentumfilm megjelenése után a királyi rajongók teljesen jogosan kérdőjelezték meg azt, hogy a pár valóban részt vesz-e Károly király koronázásán.

Az uralkodót májusban fogják hivatalosan is királlyá avatni, a koronázás időpontja pedig unokája, Archie 4. születésnapjára esik. Azonban a könyv és az azt követő interjúkban elhangzottakat követően nem világos, hogy visszatér-e az Egyesült Királyságba a családjával.

Amikor az ITV műsorvezetője, Tom Bradby megkérdezte, hogy részt vesz-e a hosszú hétvégén, Harry azt válaszolta:

Sok minden történhet addig. De tudod, az ajtó mindig nyitva áll. A labda az ő térfelükön van. Sok mindent meg kell beszélni, és nagyon remélem, hogy hajlandóak leülni és megbeszélni a dolgokat.

Egyes PR-szakértők szerint Károlynak talán szinte kötelezően meg kell hívnia Harryt és Meghant, hogy elkerülje a nyilvánosság visszatetszését, bár Vilmos herceg állítólag kevésbé engedékeny. Mindezek ellenére az uralkodó és az örökös állítólag együtt dolgozik azon, hogy Harry részt vegyen a ceremónián.


Bár a királyi család egyelőre nem nyilatkozott nyilvánosan, nehéz kérdésekkel kellett szembenézniük. Egy merseyside-i eljegyzés során Vilmos herceget és Katalint arról faggatták, hogy megbántotta-e őket a Harry könyvében szereplő állítások. De egyikük sem válaszolt, és sokan azon tűnődtek, hogy vajon hallották-e a kérdést, vagy inkább csak figyelmen kívül hagyták.

A múlt héten pedig, a Kelet-londoni Egyetemen tett hivatalos látogatása során a tömeg egyik tagja a következőket mondta Károlynak:

Hozd vissza Harryt, kérlek. Vissza tudná hozni, uram?

Mire a király azt válaszolta:

Kit?

Majd illető kínosan azt mondta: Harryt, a fiát, mire a király nevetni kezdett és továbbment.

Nem világos, hogy Károly hallotta-e a kérdést vagy csak udvariasan továbbállt.

A figyelmetekbe ajánljuk