II. Erzsébet
Fotó: Anwar Hussein/Getty Images

A királynő a reggeli rántottáját sem hagyományos módon fogyasztotta el

Ez a két összetevő tette különlegessé II. Erzsébet reggeli rántottáját

Köztudott tény, hogy II. Erzsébetnek meglehetősen különös étkezési szokásai voltak, amelyekhez minden körülmények között ragaszkodott. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a néhai királyné például minden ebéd előtt gint és dubonnét fogyasztott jéggel, vacsorára pedig száraz martinit és pezsgőt ivott. Most pedig az is kiderült, hogy az egykori uralkodó imádta a tojásrántottát, de a hagyományos verzióról hallani sem akart.



Ahogy arról mi is beszámoltunk, a néhai brit királynő kifejezetten finnyás volt az ételeket és italokat illetően, ezért mindig a legjobb minőségű alapanyagokból készült fogásokat volt csak hajlandó elfogyasztani. Ez azonban mind semmi ahhoz képest, hogy miféle különleges kívánságai voltak egy-egy ételt illetően.

Az Express számol be róla, hogy az angol uralkodó ébredés után szinte azonnal a reggelizőasztalához ment, ahol általában rántottát fogyasztott, miközben elolvasta a napi újságokat.

Ez is érdekelhet! Tökéletes rántotta 45 másodperc alatt? Ezzel a trükkel lehetséges!

Ám a királynő reggelije két olyan, meglepő alapanyagot is tartalmazott, amit a hagyományos tojásrántottában nem találunk meg.

II. Erzs\u00e9bet

A királynő nem vetette meg az édességeket és az alkoholt sem

Fotó: Chris Jackson - WPA Pool/Getty Images

A portálnak ugyanis nyilatkozott II. Erzsébet egykori szakácsa, aki elárulta, hogy az uralkodó citromhéj-reszelékkel és szerecsendióval fogyasztotta a rántottát. A főszakács szerint ennek az volt az oka, hogy a monarchia feje szerette a kissé citrusos, édes ízeket, a szerecsendió pedig a kedvenc fűszerei közé tartozott.

A portál emlékeztet, hogy a királynő mindig is kínosan ügyelt arra, hogy a lehető legegészségesebb élelmiszereket fogyassza.

Ezt is olvasd el! Így készül az igazi klasszikus francia omlett

Szerette a halat, a zöldségeket és a jól átsütött húsokat. A lényeg mindig az volt, hogy egészséges és alaposan kiválogatott alapanyagokból készüljenek el az ételek

– idézi a portál Grant Harroldot, a királyi család egykori szakácsát.

A figyelmetekbe ajánljuk