Köztudott tény, hogy II. Erzsébetnek meglehetősen különös étkezési szokásai voltak, amelyekhez minden körülmények között ragaszkodott. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a néhai királyné például minden ebéd előtt gint és dubonnét fogyasztott jéggel, vacsorára pedig száraz martinit és pezsgőt ivott. Most pedig az is kiderült, hogy az egykori uralkodó imádta a tojásrántottát, de a hagyományos verzióról hallani sem akart.
Ahogy arról mi is beszámoltunk, a néhai brit királynő kifejezetten finnyás volt az ételeket és italokat illetően, ezért mindig a legjobb minőségű alapanyagokból készült fogásokat volt csak hajlandó elfogyasztani. Ez azonban mind semmi ahhoz képest, hogy miféle különleges kívánságai voltak egy-egy ételt illetően.
Az Express számol be róla, hogy az angol uralkodó ébredés után szinte azonnal a reggelizőasztalához ment, ahol általában rántottát fogyasztott, miközben elolvasta a napi újságokat.
Ez is érdekelhet! Tökéletes rántotta 45 másodperc alatt? Ezzel a trükkel lehetséges!
Ám a királynő reggelije két olyan, meglepő alapanyagot is tartalmazott, amit a hagyományos tojásrántottában nem találunk meg.
A királynő nem vetette meg az édességeket és az alkoholt sem
Fotó: Chris Jackson - WPA Pool/Getty Images
A portálnak ugyanis nyilatkozott II. Erzsébet egykori szakácsa, aki elárulta, hogy az uralkodó citromhéj-reszelékkel és szerecsendióval fogyasztotta a rántottát. A főszakács szerint ennek az volt az oka, hogy a monarchia feje szerette a kissé citrusos, édes ízeket, a szerecsendió pedig a kedvenc fűszerei közé tartozott.
A portál emlékeztet, hogy a királynő mindig is kínosan ügyelt arra, hogy a lehető legegészségesebb élelmiszereket fogyassza.
Ezt is olvasd el! Így készül az igazi klasszikus francia omlett
Szerette a halat, a zöldségeket és a jól átsütött húsokat. A lényeg mindig az volt, hogy egészséges és alaposan kiválogatott alapanyagokból készüljenek el az ételek
– idézi a portál Grant Harroldot, a királyi család egykori szakácsát.