II. Erzsébet és Anna királyi hercegnő
Fotó: Getty Images

II. Erzsébet kedvenc süteménye teljesen hétköznapi alapanyagokból áll

Ez a furcsa sütemény volt II. Erzsébet kedvence

II. Erzsébet hosszú élete során rengeteg szokást alakított ki magának: legyen szó a napi kutyasétáltatásról vagy a minden ebéd előtt elfogyasztott Dubonnet likőrről, a királynő rigorózusan ügyelt a napi rutinjára. Nemrég az uralkodó egykori szakácsa azt is elárulta, hogy melyik volt az a sütemény, aminek minden nap a királynő asztalára kellett kerülnie.


Darren McGrady tesközelből ismerte a királyi család tagjait, hiszen tizenöt éven át ő volt a főszakácsa az egykori királynőnek, II. Erzsébetnek, de sokáig ő állította a menüsorokat Károlynak és Diánának, valamint a gyermekeiknek is. A férfi most a saját Youtube-csatornáján osztott meg egy eddig ismeretlen titkot a néhai uralkodó életéből: McGrady ugyanis lerántotta a leplet arról a süteményről, amit II. Erzsébet szinte minden nap fogyasztott – írja az Express.

Még több hír a királyi család életéből! Öccse szerint ilyen volt gyerekként Katalin hercegné

Ez nem más, mint az úgynevezett Crathie Crunch, ami lényegében egy olyan sütés nélküli, sajtmentes sajttorta, aminek a fő összetevői a menta és az étcsokoládé.

Az édességgel II. Erzsébet akkor találkozott először, amikor a Balmolarhoz közeli Crathie városában járt, ahol egy ilyen süteménnyel kínálták meg. McGrady szerint az uralkodó azonnal beleszeretett az egyébként kifejezetten olcsó alapanyagokból készülő fogásba.

Ez is érdekelhet! Katalin hercegné elárulta Vilmos herceg idegőrlő szokását

Ezután mi is megpróbáltuk elkészíteni a kastélyban és annyira népszerű lett, hogy onnantól kezdve folyamatosan szerepelt a balmorali kastély menüsorában.

– idézi a férfit a portál.

II. Erzs\u00e9bet

A néhai királynő imádta a finom ételeket és italokat

Fotó: Getty Images

A királynőnek két kedvence volt: a menta és az étcsokoládé, ebben a süteményben pedig gyakorlatilag ez a két fő összetevő. Ráadásul, ha az ember igényesen készíti el, akkor rendkívül ízlésesen lehet tálalni. II. Erzsébet annyira megszerette, hogy egy idő után már nemcsak a balmorali birtokon kellett elkészíteni, hanem mindenhol, ahová a királynő ment.

Azt nem lehet tudni, hogy a Crathie Crunch jelenleg is szerepel-e a királyi család menüsorában,hiszen Graham Tinsley, aki III. Károly király főszakácsa a Hello! magazinnak azt mondta, hogy

a mostani uralkodó egyáltalán nem édesszájú.

A király nem szereti a csokoládét, nem szereti a kávét és a fokhagymát sem. Ezeket mind figyelembe kell vennünk a neki készített menüsor összeállítása során.

– idézi a férfit a portál.

A figyelmetekbe ajánljuk