répás-gyömbéres krémleves
Fotó: Shutterstock

Őszibb levest keresve sem találunk: így készül a gyömbéres-répás krémleves

Ha otthonukban találunk elfekvőben néhány szál répát, amit már nem tudunk hogyan felhasználni, készítsük el ezt az egészséges és elképesztően finom krémlevest, amely innentől kezdve egyértelműen őszi kedvencünk lesz.


Ehhez a krémleveshez mindössze hét összetevőre van szükségünk, ráadásul ezek általában minden háztartásban megtalálhatók. Az étel alapját a pürésített répa adja, ízvilágát pedig a vitaminbomba gyömbér gazdagítja. Önmagában is fogyasztható, ám ha szeretnénk kicsit felturbózni az ízeket, tálaláskor adjunk a leveshez egy kisebb kanál pesztót.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • Fél darab közepes vöröshagyma
  • Fél teáskanál tengeri só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Kb. 450 gramm répa
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál almaecet
  • 7 dl zöldségalaplé
  • Só, bors
  • Opcionális: 1 teáskanál juharszirup, egy kevés kókusztej tálaláshoz

Így készítsük el:

R\u00e9p\u00e1s-gy\u00f6mb\u00e9res kr\u00e9mleves

Fotó: Unsplash

Közepes lángon melegítsünk olajat egy lábasba, majd dinszteljük meg a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a felkockázott répát. Kevergetés közben hevítsük 8 percig, míg minden összetevő szépen lepirul. Adjuk hozzá a gyömbért, az almaecetet és a zöldségalaplevet. Forraljuk fel, majd kisebb lángon hagyjuk főni 30 percig.

Fél óra leteltével hagyjuk pár percig hűlni, majd egy botmixer segítségével turmixoljuk le. Ha túl sűrű, adjunk hozzá annyi vizet, amennyit igényel. Ha édesítenénk a levest, öntsünk hozzá egy kevés juharszirupot. Tálaljuk egy kiskanál pesztóval, de önthetünk hozzá egy kevés kókusztejet is.

A figyelmetekbe ajánljuk