Malbec
A Malbec, Shiraz és Côtes-du-Rhône borok elég karakteresek ahhoz, hogy jól párosíthatók legyenek erősen fűszerezett barbecue szószokkal bevont ételekhez — csak ügyelj arra, hogy a szósz ne legyen túl édes, mert az elnyomhatja a bor gyümölcsös ízeit.
Pinot Noir
Az olyan földes alapanyagokkal, mint a gombával és a lencsével készült receptek remekül illenek az olyan vörösborokhoz, mint a Pinot Noir és a Dolcetto, amelyek nem túl testesek, de mégis tele vannak pikáns mélységgel. A Pinot gyakran ízletes a lazac mellé is, ami bizonyítja, hogy a vörösbor és a hal remekül megfér egymás mellett.
Ez is érdekelhet: Ezzel a 3 módszerrel tudod a legkönnyebben megmondani, hogy megromlott-e a bor
Chardonnay
A selymes fehérborok – mint sok kaliforniai, chilei vagy ausztráliai chardonnay – jól passzolnak olyan kiadós, zsírosabb halakhoz, mint a kardhal, vagy bármilyen tenger gyümölcséhez, amelyet gazdag mártással tálalnak.
Cabernet Sauvignon
A kaliforniai Cabernet és a bordeaux-i stílusú házasítások remekül illenek a steakekhez és a bárányhúsos ételekhez. A Cab szilárd tanninjai átvágják a zsírt és a fehérjét, amelyek kisimítják a tanninokat. Ez egy tökéletes szimbiózis minden egyes falatnál.
Pezsgő
Sok száraz pezsgő, mint például a brut pezsgő és a spanyol cava, valóban tartalmaz egy enyhe gyümölcsös édességet. Ez teszi őket különösen üdévé, ha sós ételekhez tálaljuk őket. De még a sült ételek gazdagságát és olajosságát is átvágják.
Száraz rozé
Egyes sajtok jobban illenek a fehérborhoz, mások pedig a vörösborhoz. Szinte mindegyikhez jól illik azonban a száraz rozé, amely a fehérbor savasságával és a vörösbor gyümölcsös jellegével rendelkezik. A rozé jól illik még a grillezett halakhoz is, valamint friss salátákhoz, sőt ízletes felvágottakhoz is.