orrot fújó nő
Fotó: Shutterstock

Ezzel az itallal elkerülheted a hirtelen megfázást

Sajnos a betegségszezon kellős közepén vagyunk. Mindenki ismételgeti a saját jó tanácsát arra vonatkozóan, hogyan segíthetünk az immunrendszerünknek a megfázás és az influenza kivédésében.


Ilyen hasznos intézkedés például a gyakori kézmosás, a folyadékpótlás, az elegendő alvás, a tápláló étrend. De van egy csodaszer, ami Jessica Ball dietetikus szerint akkor is segít egészségesnek maradni, amikor körülöttünk mindenki más beteg. Ez pedig nem más, mint a citromos-gyömbéres-kurkumás shot.

Ha tovább olvasnál: 10 bevált módszer a megfázástól való gyors megszabadulásra orvosoktól

Ha már valami csiklandozza a torkunkat, csak kapjuk elő a turmixgépet, és dobjunk bele néhány szeletelt citromot mag nélkül (de választhatunk citromlevet is), egy nagyobb darab szeletelt gyömbért, egy nagy csipetnyi kurkumát, egy csipetnyi fekete borsot és sót.

Ezt követően a turmixgép tartalmát öntsük fel vízzel, pürésítsük simára, ami néhány percet igénybe vesz. Végül, de nem utolsósorban kétszeresen szűrjük le a keveréket: felét egy befőttesüvegben tehetjük a hűtőbe, a másik felét pedig jégkockatartóban a fagyasztóba.

Ez is érdekelhet: Ezt a 6 az egészséges ételt érdemes enned, ha nem érzed jól magad

gy\u00f6mb\u00e9r shot, mellette gy\u00f6mb\u00e9r, citrom \u00e9s m\u00e9z

Fotó: Shutterstock

Ha mézet adunk hozzá, az enyhén édessé teszi a receptünket (ellensúlyozza az erős citrus és fűszer ízeket), és még több antioxidánst és megfázás elleni potenciált is ad a keverékünkhöz. A fagyasztás körülbelül egy órát vesz igénybe, miután kész, áttehetjük egy visszazárható zacskóba vagy tárolóedénybe, hogy felszabadítsuk a jégkockatartót. A fagyasztott kockákat forró vízhez adva instant citromos-gyömbéres-kurkumás teát készíthetünk a későbbiekben. Kiváló reggeli ital a kávé előtt: hidratál és C-vitamin löketet ad.

Nemcsak szuper egyszerű elkészíteni ezt az egészséges italt, de olyan költségvetés-barát összetevőkre is támaszkodik, amelyek akár már lehetnek is otthon. Olcsóbban kijössz így, mint az előre elkészített speciális immunrendszer-kiegészítőkkel − ráadásul valójában tudod, hogy mi van bennük.

Rengeteg szokás és életmódbeli tényező befolyásolja a megbetegedés kockázatát, és fontos, hogy egész évben igyekezzünk megtámogatni az immunrendszerünket. De különösen ebben az intenzív betegségszezonban kiváltképp ajánljuk ezeket az egyszerű és tápláló citromos-gyömbéres-kurkumás shotokat.

Forrás: Eating Well


A figyelmetekbe ajánljuk