A gesztenyés sajttorta elkészítése nagyon egyszerű.
A gesztenyés-mascarponés sütés nélküli tortához a következő hozzávalókra lesz szükségünk (egy 18-20 cm-es formához):
- 15 dkg kakaós keksz
- 8 dkg vaj
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés
A kekszet kézzel vagy aprítógéppel összetörjük.
A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a keksszel, ez a forma aljába megy, alaposan szétnyomkodjuk benne a kekszes-vajas alapot.
Lereszeljük a gesztenyemasszát és habverővel vagy turmixgéppel összekeverjük a mascarpone krémmel.
A gesztenyés habot a kekszes alap tetejére tesszük és elsimítjuk, majd néhány órára a hűtőbe helyezzük.
Amikor összeállt, a torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük kekszmorzsával, reszelt gesztenyepürével vagy gyümölcsökkel. A meggy, ribizli, áfonya is illik hozzá.
(Forrás: Konyhalál)