Otthon is könnyedén elkészíthetjük ezt a meglepően egyszerű szendvicskenyeret

Otthon is könnyedén elkészíthetjük ezt a meglepően egyszerű szendvicskenyeret

A kenyér és a különféle pékáruk rendkívül drágák, azonban a házi sütésű kenyér utánozhatatlan. Ezzel a könnyű recepttel pedig isteni szendvicskenyeret készíthetünk!


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • másfél dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 25 g élesztő
  • 1 dl víz (langyos)
  • 10g

Shutterstock

Olvasd el ezt is!

Elkészítése:

Az élesztőt morzsoljuk bele a vízbe, és hagyjuk, hogy feloldódjon. Egy tálba öntsük bele a lisztet, a malátát, majd öntsük bele az élesztős vizet és a tejet is, alaposan gyúrjuk össze. Közben adjunk hozzá puha vajat, addig dolgozzuk össze, míg teljesen egynemű nem lesz. A végén adjuk hozzá a sót.

Addig gyúrjuk a tésztát, amíg elválik a tál szélétől. Ekkor tegyük egy lisztezett felületre. Készítsünk belőle labdát, majd tegyük egy tálba. Takarjuk le, és hagyjuk kelni másfél órát. Ha megkelt, olajozzuk meg és nyújtsuk hosszúkás formára, majd tegyük bele egy téglatest alakú tepsibe, majd tegyünk rá tetőt. Amikor a tészta a tepsi tetejét eléri, melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A figyelmetekbe ajánljuk