Van valami igazán elegáns és ünnepélyes a pezsgőben, különösen, ha egyedülálló módon használjuk fel egy desszert elkészítéséhez. A málnás pezsgőzselé tökéletes választás, ha egy könnyű, mégis ínycsiklandó édességgel szeretnéd elkápráztatni a vendégeidet – vagy egyszerűen csak megkoronázni egy különleges estét.
Hozzávalók:
- 300 ml víz
- 55 g porcukor
- 500 ml pezsgő
- 10 g zselatin
- 150 g málna
Elkészítése:
Tegyük a vizet és a cukrot egy kis lábasba, majd alacsony vagy közepes lángon főzzük. Kevergessük, hogy a kristályok feloldódjanak, majd emeljük a hőfokot és forraljuk fel. Ezután csökkentsük a hőfokot, főzzük még körülbelül öt percig, majd vegyük le tűzről.
Öntsük a pezsgőt egy nagy hőálló tálba, és adjuk hozzá a zselatint. Tegyük félre körülbelül öt percre, majd adagoljuk a cukros sziruphoz.
Keverjük össze, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik, majd öntsük vissza a szirupot a pezsgővel együtt a tálba.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a zselét a hűtőbe körülbelül egy órára. Amint elkezd sűrűsödni, keverjük bele a málnát.
Osszuk szét a zselét pohárkákba, és fedjük le őket fóliával. Tegyük vissza a hűtőbe be pár órára, vagy amíg teljesen megdermed.