A borsógolyó egy ínycsiklandó, ropogós falat, amely tökéletes előétel vagy snack lehet bármilyen alkalomra – ráadásul pár perc alatt elkészül.
Hozzávalók:
- 500 g borsó
- 125 g kenyérmorzsa
- 1 teáskanál köménypor
- 1 teáskanál korianderpor
- 1/2 teáskanál chilipor
- só
Olvasd el ezt is!5 remek vega alternatíva, ha unjuk már a csirkét
Elkészítése:
A borsót főzzük puhára, majd pürésítsük. Adjuk a fűszereket, a zsemlemorzsát és a sót a pépesített borsóhoz, és keverjük jól össze. Formázzunk a keverékből kis golyókat, majd forró olajban süssük aranybarnára.
Készíts hozzá hummuszt!
A hummusz egy olyan közel-keleti mártogatós krém, melyet gyakran pitával előételként fogyasztanak. Korábban írtunk már arról, hogyan készíthetünk hummuszt lencséből. Most egy csicseriborsóval és tökmaggal készült verziót mutatunk.
Shutterstock
Hozzávalók:
- 45 dkg konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 4 ek olívaolaj
- 3 ek tahini (szezámmagkrém)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- fekete bors
- 0.5 dl víz
- 1 db citrom leve
- 1 teáskanál só
- 1 marék tökmag
A tökmag kivételével mindent tegyünk az aprítógépbe és zúzzuk össze krémes állagúvá őket. A tökmagot, ha érezni szeretnénk a darabjait, érdemes később beletenni és keveset aprítani. Ízlés szerint készíthetjük a hummuszt lágyabbra több folyékony összetevő hozzáadásával.