borsógolyó

Ropogós vegán finomság: borsógolyók egyszerűen

A borsógolyó egy ínycsiklandó, ropogós falat, amely tökéletes előétel vagy snack lehet bármilyen alkalomra – ráadásul pár perc alatt elkészül.


Hozzávalók:

  • 500 g borsó
  • 125 g kenyérmorzsa
  • 1 teáskanál köménypor
  • 1 teáskanál korianderpor
  • 1/2 teáskanál chilipor

Elkészítése:

A borsót főzzük puhára, majd pürésítsük. Adjuk a fűszereket, a zsemlemorzsát és a sót a pépesített borsóhoz, és keverjük jól össze. Formázzunk a keverékből kis golyókat, majd forró olajban süssük aranybarnára.

Készíts hozzá hummuszt!

A hummusz egy olyan közel-keleti mártogatós krém, melyet gyakran pitával előételként fogyasztanak. Korábban írtunk már arról, hogyan készíthetünk hummuszt lencséből. Most egy csicseriborsóval és tökmaggal készült verziót mutatunk.

Shutterstock

Hozzávalók:

  • 45 dkg konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 ek tahini (szezámmagkrém)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • fekete bors
  • 0.5 dl víz
  • 1 db citrom leve
  • 1 teáskanál só
  • 1 marék tökmag

A tökmag kivételével mindent tegyünk az aprítógépbe és zúzzuk össze krémes állagúvá őket. A tökmagot, ha érezni szeretnénk a darabjait, érdemes később beletenni és keveset aprítani. Ízlés szerint készíthetjük a hummuszt lágyabbra több folyékony összetevő hozzáadásával.


A figyelmetekbe ajánljuk