Ha új ízeket keresünk vagy egyszerűen csak szeretnénk csökkenteni a húsfogyasztásunkat, rengeteg ízletes alternatíva áll rendelkezésünkre a csirke helyett. Íme öt opció, amit érdemes beiktatni az étrendünkbe.
Tofu
Ez is érdekelhet: Kevesen eszik Magyarországon, pedig nálunk az egyik legolcsóbb
Gomba
A gomba gazdag, sűrű textúrájú és bőséges ízű, ami remek választás lehet a hús helyett. Ám a gombák közül is a legjobb a portobello, ami kifejezetten jó helyettesítője lehet a csirkének.
Tempeh
A tempeh kiváló növényi fehérjeforrás, amely az ízeket és textúrát illetően sok hasonlóságot mutat a csirkével. Számos fűszerezési lehetőséggel készíthető, így változatosan felhasználhatjuk az étrendünkben.
Sült zöldségek
A sült zöldségek, például a sárgarépa, a cukkini, a padlizsán vagy a paprika, remek alapanyagok lehetnek a vegetáriánus vagy vegán ételekhez.
Olvasd el ezt is! Nem árt, ha néha húsmentes napot tartunk
Csicseriborsó
A csicseriborsó gazdag fehérjében és rostban, illetve alacsony zsírtartalommal rendelkezik, így kiválóan illeszkedik egy húsmentes étrendbe. Készíthetünk belőle curryt, pörköltet, leveseket és pástétomot.