A hummusz nem csak csicseriborsóból jó. Elkészíthetjük lencséből is.


Nemrég megmutattuk, hogy tócsnit répából is lehet készíteni. De hogy néz ki a lencséből készült hummusz receptje? Az elkészítés mindössze 30 percet vesz igénybe és a következő hozzávalók szükségesek hozzá:

  • 1 csésze vörös lencse hasítva vagy egészben
  • 1,5 csésze víz (vagy több, ha szükséges)
  • 2 csésze jó minőségű tahini (szezám paszta)
  • 2-4 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • finom tengeri só

A vörös lencse előnye, hogy nem kell beáztatni. Ezért mindössze fél óra alatt ízletes krémet készíthetünk belőle. Ehhez először mossuk meg a lencsét, majd helyezzük egy közepes méretű edénybe. Adjuk hozzá a vizet, majd forraljuk fel. Főzzük további 15 percig, amíg a lencse meg nem puhul. Vigyázzunk arra, hogy ne törjön szét. Amennyiben maradt víz a fazékban főzés után, szűrjük le a lencsét és pürésítsük turmixgéppel vagy botmixerrel.

A lencsepürét tegyük egy tálba. Ehhez jön a tahini, majd a citromlé, összezúzott fokhagyma és az őrölt kömény. Ezt keverjük össze (ami történhet botmixerrel is). A végén ízlés szerint tegyünk bele sót, esetleg még egy kevés citromlevet. A kész hummusz 3 napig eláll a hűtőszekrényben. Tálaljuk pitával, koktélparadicsommal és olajbogyóval.

(Forrás: Oztelem)

A figyelmetekbe ajánljuk