grey tray

Mindannyian több cukrot fogyasztunk valószínűleg, mint amennyi az egészséges lenne számunkra. Akadnak ügyes módszerek viszont a csökkentésére.


A legtöbb statisztika szerint az átlagembernek magasabb a cukorbevitele, mint amennyi egészséges lenne az az emberi szervezet számára. Ugyanakkor simán tudjuk csökkenteni a cukorbevitelünket komolyabb áldozatok meghozatala nélkül is, állítja a New York Times, ami összeszedett 3 egyszerű trükköt az egészségesebb életmódhoz cukorfronton.

Olvasd el az összetevőket

Amikor cukorbevitelről van szó, a legtöbb ember valószínűleg egyből az édességekre asszociál. Pedig valójában nagyon sok hozzáadott mesterséges cukrot tartalmaz csomó termék, amit vásárolunk. Olyanok is, amikről nem is gondolnánk. Éppen ezért érdemes megnézni vásárlásnál az összetevőket, hogy megtaláljuk mindenből azt, amelyik a legkevesebbet tartalmazza. Ezáltal is kevesebb édességről kell lemondanunk.

Ne édességgel kezd a napod

Reggel ne egyél olyant, ami sok cukrot tartalmaz. Ne kezdjük a napot sütivel, sőt ami a műzliket illeti, ott is figyeljünk feltétlenül, hogy minél kevesebb cukrot tartalmazó, vagy cukrot egyáltalán nem tartalmazó műzlit válasszunk. Lehetőleg utóbbit. Helyette jobb, ha mondjuk tojást, joghurtot, zöldségeket reggelizünk. Hanyagoljuk napkezdéshez továbbá a cukros üdítőket is.

Snackkel csak ésszel

Valószínűleg te is szeretsz rágcsálni valamit otthon a kanapén, ha nézel valamit, vagy akár az asztalodnál böngészel. Ugyanakkor ilyenkor is érdemes hanyagolni a snackeket a rengeteg hozzáadott cukor miatt, helyette ajánlott a mogyoró, a popcorn, friss gyömölcsök, továbbá a cukormentes édességek.


A figyelmetekbe ajánljuk