
Vacsorára tökéletes: így készíthetünk egyszerűen tonhalsalátát – recept!
A titok a kiegyensúlyozott öntetben rejlik: majonéz, citromlé, friss kapor, egy kevés só és bors adja az alapot. Ehhez jönnek a roppanós zöldségek – zeller és lilahagyma –, valamint apróra vágott csemegeuborka, amely savanykás frissességet kölcsönöz az egésznek. Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, bátran adjunk hozzá több kaprot, de akár ki is hagyhatjuk, ha nem vagyunk nagy rajongói. Íme a Delish pontos receptje:
- 2 konzerv fehér tonhal
- 8 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál apróra vágott friss kapor
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 2 evőkanál friss citromlé
- 70 g apróra vágott csemegeuborka
- 70 g szeletelt zeller
- 30 g finomra vágott lilahagyma
- 8 szelet teljes kiőrlésű kenyér (opcionális)
- 4 nagy salátalevél (opcionális)
A tonhalat alaposan csepegtessük le, majd villával lazítsuk szálasra. Egy tálban keverjük össze a majonézt, a kaprot, a sót, a borsot és 1 evőkanál citromlevet. Adjuk hozzá az uborkát, a zellert és a hagymát. Forgassuk bele a tonhalat, majd kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá még citromlevet. Tálaljuk teljes kiőrlésű kenyérszeletek között vagy salátalevélen.
Praktikus tipp: a tonhalsaláta akár 3 nappal korábban is elkészíthető, légmentesen zárható dobozban, hűtőben tárolva. Így az ízeknek van idejük összeérni, ami még gazdagabbá teszi a fogást.
A végeredmény egy klasszikus tonhalsaláta, amelyet ugyanúgy élvezhetünk egy hétköznapi vacsorán, mint egy vendégváró asztalon. Friss, könnyű és pillanatok alatt elkészül – ennél több nem is kell egy tökéletes ételhez.
Olvasd el ezt is!