Nincs is annál meghittebb az adventi időszakban, mint amikor a család apraja-nagyja együtt készít el valami isteni finomságot. A süteménykészítés nem csupán gasztronómiai élmény, hanem remek alkalom a családi kötelékek erősítésére is. Ezzel az egyszerű sütivel pedig a legkisebbek is kipróbálhatják magukat a konyhában.
Hozzávalók:
- 100 g tejcsokoládé, darabokra törve
- 100 g étcsokoládé, darabokra törve
- 100g kukoricapehely
- porcukor
Ez is érdekelhet: A bejglin túl – 4 különleges desszert a karácsonyi asztalra
Shutterstock
Olvasd el ezt is! Retró desszert: dupla csokoládés Coca-Cola-torta
Elkészítése:
Béleljünk ki egy 12 lyukú muffinformát papírformákkal. Olvasszuk fel az összes csokoládét egy kis hőálló tálban, amelyet egy forró vízzel teli edény fölé állítunk, ügyelve arra, hogy a tál ne érjen a vízhez. Vagy olvasszuk fel 20 másodperces szakaszokban a mikrohullámú sütőben.
Ezt követően borítsuk a kukoricapelyhet egy nagy hőálló tálba, és öntsük rá az olvasztott csokoládét. Jól keverjük össze, hogy bevonja. Kanalazzuk a keveréket a papírdobozokba, mindegyik közepén a kanál hátuljával egy rést hagyva, hogy fészket alkossunk. Hűtsük 2 órán át, hogy megdermedjen.
Porcukorral szórjuk meg a fészkeket, légmentesen záródó edényben három napig eltartható.