„Az egyszerűség nagyszerű" – tartja a sokat hallott mondás. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a caprese, amely csak pár alapanyagból áll, és mindössze néhány perc alatt összedobható.
Az olasz gasztronómia legfőképp pizzáiról és tésztáiról híres, nem szabad azonban megfeledkeznünk fantasztikus salátáiról sem. A caprese pedig az a fogás, amely nemcsak arra képes, hogy mediterrán hangulatot varázsoljon az asztalra, de minden háztartásban, minimális tudással is elkészíthető.
Összetevők (4 adag)
- 350 gramm koktélparadicsom;
- 4 db nagy paradicsom;
- 7 evőkanál extra szűz olívaolaj;
- pár csipet tengeri só;
- 220 gramm bivalymozzarella;
- őrölt fekete bors;
- bazsalikomlevelek és pirított kenyérkockák (a tálaláshoz).
Ezt is készítsd el! Íme, egy ízletes almás zellersaláta házilag
Elkészítése
Fotó: Shutterstock
Egy kis tálban keverjük össze a félbevágott koktélparadicsomokat 1 evőkanál extra szűz olívaolajjal, majd sózzuk meg.
Ezt követően vágjuk fel a nagy paradicsomokat vékony szeletekre egy tálon, majd ezt is bőségesen szórjuk meg sóval. Végül a mozzarellát tépjük darabokra és helyezzük rá a paradicsomágyra.
Ez is érdekelhet: Előételtől a desszertig – mozzarella minden mennyiségben!
Kanalazzuk ekkor a koktélparadicsomainkat a salátára és locsoljuk meg az extra szűz olívaolajjal, majd ne felejtsük ki a őrölt borsot sem.
Hagyjuk állni 30 percig, hogy az ízek összeálljanak, és a paradicsom, illetve a mozzarella levet engedjen.
A só ugyanis idővel kiszívja a paradicsom nedveit, ami összekeveredik az olajjal, így egy igazi öntet lesz belőle – hangsúlyozza a Bonappetit cikke.
Utolsó lépésként a saláta tetejére apró bazsalikomleveleket, valamint további sót és olajat hinthetünk – ízlésünk szerint. Tálaláshoz pedig pirított kenyérkockákat is szórhatunk ráadásképp.