A bacon sütőben készítése tökéletesen ropogós és ízletes végeredményt eredményez. Plusz jó hír, hogy ez a módszer egyszerű és sokkal kevesebb rendetlenséggel jár.
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.Bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral.Helyezd el a szalonnaszeleteket a tepsin.Süsd a szalonnát 10-20 percig, amíg el nem éri a kívánt ropogósságot.Vedd ki a sütőből, és tedd papírtörlővel bélelt tányérra.A pofonegyszerű recept lehetővé teszi, hogy nagyobb adag bacont készítsünk egyszerre, ami különösen fontos ünnepekkor, vagy amikor sok vendég érkezik. Ráadásul ez a módszer sokkal tisztább, mivel elkerülhetők a kellemetlen olajfröccsenések. Plusz pont, hogy amíg a szalonna sül a sütőben, több idő jut más ételek elkészítésére is.
További tippek:
A tepsit mindenképp béleld ki sütőpapírral, hogy könnyebb legyen a takarítás.Nem szükséges hűtőrácsra tenni a szalonnát: nem fogod érezni a különbséget, a rács tisztítása viszont nehézkes.A 200 Celsius-fokos hőmérséklet jól működik a normál és a vastag baconnel is. Érdemes a sütési időt 10-20 percre állítani, és a sütőtálcát félidőben forgatni a egyenletes sütés érdekében.