Ha éhes vagy, de nincs időd főzni, ennél a pikáns, mogyoróvajas ázsiai tésztaételnél nem igazán találsz majd jobbat. Vegán, gluténmentes, pofonegyszerű, és mindössze 20 perc alatt kész: mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
- 450 g barna rizstészta
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
- 1 evőkanál olaj
- 165 g krémes, sótlan mogyoróvaj
- 4 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
- 230 ml forró víz
- 1 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál pirított szezámolaj
- 1-2 evőkanál sriracha
- 1-2 evőkanál juharszirup vagy méz
- ½ teáskanál pirospaprika
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Így készül:
- Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, és főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint.
- A fokhagymát aprítsuk finomra, és 1 evőkanál olajjal tegyük egy serpenyőbe – lényegében bármilyen növényi olaj megfelel.
- Pároljuk alacsony hőfokon kb. 2 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és pároljuk még 1 percig.
- Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a szósz többi hozzávalóját. Keverjük simára, és szükség szerint adjunk még hozzá vizet, hogy elérjük a kívánt állagot. Az, hogy pontosan mennyi vízre van szükség, a felhasznált mogyoróvaj márkájától, valamint a személyes preferenciáktól függ.
- Adjuk hozzá a szósz felét a főtt tésztához, és keverjük össze. Ha valamilyen feltétet – például sült csirkét, tofut vagy zöldséget – szeretnénk készíteni mellé, ahhoz hozzákeverhetjük a maradék szószt.
- Tálaljuk zúzott mogyoróval, újhagymával és pirospaprikával.
Ha tovább olvasnál: A külföldiek szerint ezek a legrosszabb magyar ételek
Forrás: Eat With Clarity