mogyoróvajas tészta
Fotó: Shutterstock

Az egész internet megőrül a fűszeres-mogyoróvajas ázsiai tésztáért – recept!

Ha éhes vagy, de nincs időd főzni, ennél a pikáns, mogyoróvajas ázsiai tésztaételnél nem igazán találsz majd jobbat. Vegán, gluténmentes, pofonegyszerű, és mindössze 20 perc alatt kész: mutatjuk a receptet!


​Hozzávalók:

  • 450 g barna rizstészta
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál olaj
  • 165 g krémes, sótlan mogyoróvaj
  • 4 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
  • 230 ml forró víz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál pirított szezámolaj
  • 1-2 evőkanál sriracha
  • 1-2 evőkanál juharszirup vagy méz
  • ½ teáskanál pirospaprika
mogyor\u00f3vajas \u00e1zsiai t\u00e9szta

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

​Így készül:

  1. Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, és főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint.
  2. A fokhagymát aprítsuk finomra, és 1 evőkanál olajjal tegyük egy serpenyőbe – lényegében bármilyen növényi olaj megfelel.
  3. Pároljuk alacsony hőfokon kb. 2 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és pároljuk még 1 percig.
  4. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a szósz többi hozzávalóját. Keverjük simára, és szükség szerint adjunk még hozzá vizet, hogy elérjük a kívánt állagot. Az, hogy pontosan mennyi vízre van szükség, a felhasznált mogyoróvaj márkájától, valamint a személyes preferenciáktól függ.
  5. Adjuk hozzá a szósz felét a főtt tésztához, és keverjük össze. Ha valamilyen feltétet – például sült csirkét, tofut vagy zöldséget – szeretnénk készíteni mellé, ahhoz hozzákeverhetjük a maradék szószt.
  6. Tálaljuk zúzott mogyoróval, újhagymával és pirospaprikával.

A figyelmetekbe ajánljuk