Egy friss kukoricasaláta tökéletes köret lehet a nyári grillételekhez. A klasszikus majonézes verzió helyett ez a recept ázsiai ízeket használ, a kókusztejjel, lime-al, a halszósszal és a thai bazsalikommal. A végeredmény pedig egyszerre ropogós, krémes, édes és sós, amit pillanatok alatt elkészíthetsz te is!
Főbb hozzávalók:
- Kukorica: két konzerv csemegekukorica.
- Chili: bár teljesen opcionális, adhatunk hozzá vékonyra szeletelt chilit, hogy kissé pikáns legyen.
- Lime: egy kis savasságot visz a salátaöntetbe.
- Kókusztej: használhatunk teljes zsírtartalmú kókusztejet az optimális krémesség és íz érdekében.
- Halszósz: egy kevés is elég, hogy sós umami ízt adjon. Kezdjük egy evőkanállal, majd ízlés szerint adjunk hozzá többet.
- Friss fűszernövények: lehet koriander, thai bazsalikom vagy menta, de akár a három fűszer kombinációját is használhatjuk
- Sült mogyoróhagyma
Elkészítése:
Készítsük elő a zöldségeket. Vágjuk félbe a cseresznyeparadicsomokat, vékonyan szeleteljük fel a lilahagymát és a chilit. Az egyik konzerv kukoricát serpenyőben, magas hőfokon süssük meg, majd az összes zöldséget keverjük össze egy nagy tálban.
Ezután készítsük el az öntetet. Keverjük össze a lime héját és levét, a kókusztejet, a kókuszolajat, a halszószt és egy kis kanál mézet vagy agavészirupot. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá még halszószt vagy egy csipetnyi kóser sót.
Végül állítsuk össze a salátát. Dobjuk össze a kukoricakeveréket a kókuszos öntettel, és óvatosan keverjük bele a fűszernövényeket, majd szórjuk meg bőségesen sült mogyoróhagymával.