almaecet

Otthon is szuperegyszerűen elkészíthető az egyik legjobb életelixír

Bár sokan nem tudják, de az almaecet – azon túl, hogy rengeteg mindenhez használhatjuk és szuperegészséges – pár egyszerű lépéssel akár otthon is elkészíthető. Mutatjuk a receptet!


Az ecet egészségünkre gyakorolt (pozitív) hatását már az ókorban is felismerték, amit az utóbbi évek sorra készült kutatásai alá is támasztanak. Az ételízesítőként is használt termék elsődlegesen a vércukorszintünkre van jó hatással: bizonyos kutatások eredményei például azt mutatják, hogy 2 teáskanálnyi – ~10 gramm – almaecet elfogyatása csökkenti postprandiális, azaz az étkezést követő vércukorszint-emelkedés mértékét – írja a Táplálkozási Akadémia szakvéleménye.

Másik jótékony hatása a szív-érrendszerrel függ össze: a szakemberek szerint reménykeltők azok a kutatási eredmények, melyek azzal kapcsolatban születtek, hogy heti legalább 5-6 vagy annál több alkalommal fogyasztott olaj- és ecet alapú saláta dresszing csökkentette az iszkémiás szívbetegség rizikófaktorát.

Ez is érdekes lehet számodra: 5 tojáshelyettesítő, amit akár már ma is használhatsz – és még spórolhatsz is

Egyre több tehát a kutatás és a megerősítő bizonyíték jótékonyt hatásokat illetően, így pedig ne is húzzok tovább az időt: készítsük el saját almaecetünket, amit a Vince cikkében is megtalálunk.

Almaecet receptje

@greens_of_daisy

Legyen szó a jótékony hatásairól is?😊 #alma #almaecet #házilag #recept #ecet #pazarlásmentes #gyümölcs #amainapon

A fáról már lepotyogott, akár éretlen almákat megtisztítjuk és felszeleteljük. Ezt követően befőttes üvegekbe tesszük és felöntjük cukros vízzel. Az üveg száját lefedjük egy textillel – fontos, hogy ne kupakkal, mert légáteresztőnek kell lennie.

Ezek után naponta át kell kevernünk, majd 2 hét múlva megkapjuk már a végeredményünket. Szűrjük le, és kész is az almaecetünk.

Ecettel mindenféle fogást pikánsabbá tehetünk: kezdve az egyszerű előételektől a leveseken, főételeken és mártásokon, salátákon túl akár a desszertekig, krémekig. Magával a krumpli állagával is csodát művel. Elég csak pár csepp és máris egy megújult ízvilágot kaphatunk.

A figyelmetekbe ajánljuk