szoba, üres szoba

A férfi, aki évekig egy szobában akarja tölteni az életét

Közvetítenéd a saját életed? Tim C. Inzana megtette, ugyanis az idei év első 100 napját a saját szobájában töltötte, úgy, hogy a nap 24 órájában folyamatosan videózta magát. Elmondása szerint nem volt túl nagy kihívás, így 5 millió dollárért 5 évig folytatná ezt a furcsa életvitelt.


Tim C. Inzana a művészeti tevékenységét szerette volna megújítani az ötletével. Amikor úgy döntött, hogy bezárja magát a megfelelően kialakított szobájába, ahol egyedi műalkotásokat hozhat létre, majd értékesíti is ezeket. Ezt pedig mi is figyelemmel követhetjük, hiszen életének mindent mozzanatát a Twitch platformján élőben közvetíti. A lelkes követők mindent láthatnak, hogyan alszik, meditál, eszik, illetve, hogy hogyan néz ki nála egy alkotási folyamat.

2021-ben még biztosan ebben a helyiségben fogja tölteni az életét, de ezzel csak a nagy ötletét vezeti fel, illetve így akarja bebizonyítani, hogy igencsak komolyan gondolja. És, hogy érdemes lenne fontolóra venni az ajánlatát. Ez pedig nem más, mint hogy 5 évre egy teljesen üres szobába fogja zárni magát. Persze busás összegért cserébe.

A műalkotás valójában maga a jelenség, az, ahogyan alkotok"

-nyilatkozta a Business Insidernek Inzana.

Célja, hogy beköltözik egy teljesen üres, fehér falú szobába, amit az 5 év folyamán műalkotásokkal fog megtölteni. A vevők kapnak egy egyedi, Inzana által tervezett keretet, amit kiakaszthatnak a falukra. Ez a keret pedig képes lesz arra, hogy élőben közvetítse a vásárlónak a művész életét és alkotási folyamatát. Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassa, 20 ilyen keretet kínál eladásra, amelyek összértéke meghaladja az 5 millió dollárt. Sőt, állítása szerint akár 10 évet is kibírna „művészbörtönében", de csak akkor, ha egyetlen egy vevő adná meg neki ezt az összeget.

A 34 éves Inzanát mindig is érdekelte az élő közvetítés világa, de úgy véli, hogy a mai influencerek és tartalomgyártók, nem teljesen őszinték. Szerinte ők csak tökéletesnek tűnő kiragadott pillanatokat tesznek közé, ő pedig folyamatosan, a nap 14 órájában nyomon követhető. Minden nap lehet vele csetelni, illetve már egy lemezlovas is beszállt a követői közé, akivel zenés-táncos esteket közvetítenek a nézőknek. Családja és barátai pedig rendkívül támogatók.

A műveit úgy jellemzi, mint lézervágott, rétegelt, perspektív alkotásokat, amelyeket egyedileg szabott, különböző anyagösszetételű rétegek egymásra helyezésével készít el a 3 dimenziós végeredmény érdekében.

„Hogy őszinte legyek, nem igazán tudom, pontosan mit is csinálok. Megérzéseket követek, és egy kicsit jobbá szeretném tenni a világot"

-mondta a művész.


(Haszon)

A figyelmetekbe ajánljuk