A rekordfizetés valójában osztalék volt, ám ez nem változtat a tényen, hogy a brit milliárdos bőkezű volt önmagával.


Sir Chris Hohn 2003-ban alapította az azóta is kizárólagos tulajdonban álló The Children's Investment Fundot, melyből tavaly 479 millió dollárt, vagyis 144,7 milliárd forint osztalékot fizetett ki saját magának – írja a Haszon magazin.

A vállalkozás jó évet tudhat maga mögött: 66 százalékos növekedéssel 695 millió dolláros adózás előtti eredményt ért el.

Hohn különben naponta több mint 395 millió forintnak megfelelő fontot keresett, ez a brit átlag kilencezerszerese, továbbá ezerhétszázszorosan haladja Boris Johnson miniszterelnök fizetését.

A rekorder eddig egyébként a fogadásokra szakosodott Bet365 többségi tulajdonosa, Denise Coates tartotta:

Caotes 135,9 milliárd forintos kifizetését a Children's Investment Fund tulajdonosa közel 9 milliárd forinttal körözte le.

Friss

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk