Ha meg akarjuk nézni VI. Ramszesz sírját, többé már fel sem kell kelnünk a fotelünkből. Akár telefonnal is bebarangolhatjuk a sírkamráját, hála az egyiptomi turizmusért felelős minisztériumnak.


A koronavírus-járvány természetesen a turizmusnak is betett, így sok nagy múzeum is ideiglenegesen bezárta kapuit szerte a világban akarantén vagy a beutazási tilalmak miatt miatt.

Szerencsére a modern technológia segítségével ma már sok ehhez hasoló akadály áthidalható. Az egyiptomi turisztikai minisztérium úgy döntött, hogy virtuálisan bejárhatóvá teszi VI. Ramszesz fáraó sírját, spórolva nekünk egy repülőjegyet.

A Királyok völgyének egyik legnagyobb látványosságát, az időszámításunk előtt 1137-ban meghalt fáraó sírját most ide kattintva járhatjuk be. VI. Ramszesz sírja Tutanhamon sírjához nagyon közel található, szóval drukkolhatuk, hogy hamarosan azt is online látogathatóvá tegyék.

Friss

Getty Images Hungary

Na jó, de mi kell a tökéletes mézeskalácshoz?

Ha karácsony, akkor – a zserbó és bejgli mellett természetesen – mézeskalács. És persze, ahány ház, annyi szokás, de vajon létezik-e tökéletes recept? Vagy olyan, amelynek köszönhetően szinte azonnal puha lesz ez a „karácsonyízű" puszedli?

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk