Ráadásul érintetlenül és tökéletes állapotban.


Összesen 27, több mint 2500 éves szarkofágot tártak fel régészek az ókori egyiptomi nekropoliszban, Szakkarában. A hónap elején még csak 13 koporsót fedeztek fel, de további 14 követte őket a napokban. A szakértők szerint a mostani felfedezés az egyik legnagyobb régészeti siker az ókori Egyiptom ősi temetkezőhelyén, ami az UNESCO Világörökség része is egyben.

Az egyiptomi idegenforgalmi és régészeti minisztérium közleménye szerint az első vizsgálatok azt mutatták, hogy a fából készült szarkofágokat soha nem nyitották még ki, teljesen érintetlenek maradtak. Van, amit teljesen feldíszítetten találtak, és az ókori feliratok is tökéletes állapotban vannak rajta.

Facebook/Ministry of Tourism and Antiquities

A 11 méter kútban most újabb kutatást terveznek, és a minisztérium elmondása szerint biztosan lehet még meglepetésre számítani.

(BBC)

Friss

MIT

Olyan arcmaszkot terveznek, ami elpusztítja a koronavírust

A hagyományos arcmaszkok ugyan hatékonynak bizonyultak a koronavírus terjedésének mérséklésében és csökkentik a fertőzés kockázatát, azonban nem nyújt száz százalékos védelmet. A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói azonban egy lépéssel többet szeretne: olyan maszkot, ami inaktiválja a vírusokat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk