Ráadásul érintetlenül és tökéletes állapotban.


Összesen 27, több mint 2500 éves szarkofágot tártak fel régészek az ókori egyiptomi nekropoliszban, Szakkarában. A hónap elején még csak 13 koporsót fedeztek fel, de további 14 követte őket a napokban. A szakértők szerint a mostani felfedezés az egyik legnagyobb régészeti siker az ókori Egyiptom ősi temetkezőhelyén, ami az UNESCO Világörökség része is egyben.

Az egyiptomi idegenforgalmi és régészeti minisztérium közleménye szerint az első vizsgálatok azt mutatták, hogy a fából készült szarkofágokat soha nem nyitották még ki, teljesen érintetlenek maradtak. Van, amit teljesen feldíszítetten találtak, és az ókori feliratok is tökéletes állapotban vannak rajta.

Facebook/Ministry of Tourism and Antiquities

A 11 méter kútban most újabb kutatást terveznek, és a minisztérium elmondása szerint biztosan lehet még meglepetésre számítani.

(BBC)

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk