Orosz kutatók 2011-ben tárták fel a szibériai Tumatnál lévő lelőhelyet.


A szakértők enyhén sárgás szőrű bőrszövetdarabot találtak, mely alapján először úgy vélték, barlangi oroszlántól származik, további vizsgálatok azonban bebizonyították, hogy a 14 ezer éve élt, majd elpusztult állat utolsó vacsorája egy gyapjas rinocérosz lehetett

– áll az MTI beszámolójában.

A kutatást vezető Love Dalen, a Stockholmi Egyetem és a Svéd Természettudományi Múzeum közös Paleontológiai Központjának professzora elmondta, rendelkeznek egy minden emlős adatát és mitokondriális DNS-ét tartalmazó adatbázissal, mely alapján a gyomorban talált minta szinte tökéletes egyezést mutatott a rinocérosszal.

„Ez teljesen példátlan. Nem tudok egyetlen olyan fagyott jégkorszaki húsevőről sem, melynek belsejében szövetdarabot találtak volna"

– mondta Dalen, aki azt is hozzátette, hogy a gyapjas rinocérosz körülbelül 14 ezer éve halt ki, így a jégkorszaki kölyökkutya egyike azoknak a ragadozóknak, akiknek még volt „szerencséjük" az egyik utolsó példányból ennyi.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk