házépítés

Megjelentek az első képek az afrikai dzsungel közepén épülő tradicionális, de mégis modern faluról, amit 2022-re adnak majd át a helyi lakosoknak.


A Warka Water nonprofit szervezet, mely Afrika őshonos lakóinak nyújt segítséget, most megálmodott egy olyan integrált falut a Kongói-medence közepén – itt van az Amazonas után a második legnagyobb esőerdő a világon –, amit az őshonos művészek segítségével közösen építenek fel Kamerun környékén.

falu afrika

Warka Water

Az építkezés során szigorúan helyi, természetes anyagokat használnak fel, illetve kizárólag ősi, helybéli építési technikákat alkalmaznak – mesélte Arturo Vittori, a projekt olasz építésze a Designboomnak.

falu afrika

Warka Water

Nagy figyelmet fordítanak az olcsó és fenntartható életkörülmények kialakítására, hogy a helyi kézművesek példát mutassanak az emberek számára. Meg szeretnék mutatni, hogy az esőerdő közepén is kialakítható egy gazdaságos, önfenntartó hely, ahol a természettel összhangban élhetik a mindennapjaikat.

falu afrik\u00e1ban

Warka Water

A házak többnyire bambuszból készültek, mellettük lesz 2 „warka-torony", amelyek alternatív vízforrásként szolgálnak majd. A cél, hogy a torony naponta 40-80 liter ivóvizet is tároljon, amit a magas páratartalom miatt a levegőből tudna kinyerni. Továbbá lesznek komposztáló WC-k, amiből műtrágyát állíthatnak elő a helyiek, illetve egy „warka kert" az élelmezés segítésére.

Warka Water

Az építési munkálatok már elkezdődtek, a faluban jelenleg is élnek, de várhatóan 2023-ig készül el teljesen.

A figyelmetekbe ajánljuk