Evezz spárganádasban, túrázz brokkoliföldön!

Mit csinál egy utazó fotográfus a karantén ideje alatt? A körülötte lévő tárgyakból varázslatos helyeket komponál, megidézve a természet nagyságát és a kalandozás eufóriáját.


Utazás az otthonunkban

A Los Angeles-i székhelyű Erin Sullivan író és fotós legújabb képsorozatát a kényszer szülte, amiről így vall: „Mikor Kalifornia március közepén bezárult, elkezdtem gondolkodni, hogyan őrizhetem meg a kreativitásom, és hogyan kapcsolódhatok az utazáshoz, a külvilághoz, miközben otthon maradok."

A háztartásában található tárgyak, élelmiszerek adták a kulisszát a kis műanyag figuráinak, és az első próbálkozások olyan jól sikerültek, hogy a projekt kinőtte magát. A találóan elnevezett Our Great Indoors sorozatának segítségével Instagram-oldalán a karantén ideje alatt is megoszthatta természet iránti szeretetét 150 ezer követőjével.

Séta a Palacsinta Kanyonban

„Megpróbáltam egyértelműen meghatározni a jelenetet, mielőtt elkezdtem összeállítani" – avat be Sullivan a részletekbe. „Először, ha megvan az ötlet, vázlatot készítek, a jelenet megkomponálása 10 percig, de akár egy óráig is eltarthat, és általában 30-60 perc, míg lefotózom. Néha a dolgok nem úgy mennek, ahogy elterveztem, szóval próbálok nyitott lenni a változásra és élvezni a folyamat kísérletező részét."

Evezés a barlangi tavakban

Izgalmas kontraszt bontakozik ki a szemünk előtt: a műanyag babák a bravúros megvilágításnak köszönhetően egy élettel teli térbe kerülnek. Legyen zimankós tél vagy párás nyár, túrázzanak gomba-, kapor- vagy rozmaringerdőben, evezzenek barlangi tavakban (párnák között) vagy lógassák a lábuk termálvízbe (félbevágott hagymába), szinte érezni a megidézett táj hőmérsékletét, a környezet anyagait és a szereplők lelki állapotát. Erin Sullivan képeiből árad a természet szeretete és a remény: egyszer visszatérhet a megidézett helyekre.

Megmártózni a hagyma termálfürdőben

Forrás: mymodernmet.com

Szerző: Tóbiás Lilla

A figyelmetekbe ajánljuk