dűne

Dűne

Gyakorlatilag meg kellett tanulniuk másképp sétalni a Dűne színészeinek

Volt, akinek be kellett gyakorolnia, mivel a filmben csak úgy lehet túlélni az óriásférgeket.


A Dűne egyik legikonikusabb lénye a sivatagban élő óriás homokférgek, amik gyakorlatilag elnyelik az embert, ha belebotlik egybe. Ugyanakkor van egy módja, ahogy a filmből is kiderült, hogy az ember ne botoljon bele egybe sem. A lépéseinknek ugyanis van egy ritmusa, amit felismernek a gigantikus lények.

Szóval ahhoz, hogy a karakterek túléljék őket, ritmus nélkül kell sétálniuk. Most az A.V. Club interjút készített a Lady Jessicát alakító Rebecca Fergusonnal és a Dr. Liet Kynest alakító Sharon Duncan-Brewsterrel, amiben szóba jött a ritmus nélkül sétálás is. Utóbbi elmondta, hogy bár neki nem kellett egy jelenethez sem megtanulnia, voltak, akikkel külön foglalkoztak, hogy begyakorolja.

Ferguson először meg akarta tanulni, majd rájött, hogy a karaktere nem tudja eleve, szóval az a legjobb, ha ő sem gyakorolja be. Helyette a helyszínen rögtönzött, a rendező, Denis Villeneuve utasításai alapján, akinek extra türelem kellett ehhez.

Denis mondta, hogy gyerünk már, nem annyira nehéz! Egy, kettő, három, állj, aztán pedig menj tovább.

Egy biztos, minden apró részletet nagyon komolyan vettek ez alapján. Ugyanakkor valószínűleg nehezebb, mint amilyennek tűnik, hisz ösztönösen mind ritmusosan sétálunk.


A figyelmetekbe ajánljuk