Vérünket adni a szépségért?  – avagy mindent a Drakula-terápiáról

Vérünket adni a szépségért?  – avagy mindent a Drakula-terápiáról

Bár kissé morbidnak tűnhet, rendkívül hatásosnak bizonyul a Drakula-terápia.


Drakula-terápia esetleg PRP (platelet-rich plasma) kissé ijesztően hangzik számodra? Nyugalom, ezzel nem vagy egyedül, ám az amerikai és dél-koreai bőrgyógyászok szerint igencsak hatékonynak bizonyul a bőrkezelés. De mégis mit takar egy ilyen terápia?

Röviden és tömören a saját vérünk segítségével fiatalodik meg a bőrünk.

Az elmúlt hónapokban a PRP-kezelések nagyon keresetté váltak Dél-Koreában, főleg azoknál az embereknél, akik kíméletesebb alternatívát szeretnének találni az arcfeltöltésre"

– nyilatkozta Sang Wook Lee, a szöuli Yezel Clinic bőrgyógyásza.

A Drakula-terápia során a saját vérünket fecskendezik vissza az arcbőrünkbe, így sokakban fals információk merülhetnek fel a koronavírus elleni vakcinák átmeneti duzzanatot okozó mellékhatásai miatt. Persze, van, aki csak fél a tűtől, de ami egyértelműen megnyugtató a kezelésben, hogy a saját sejtjeinket juttatják vissza a bőrünkbe, s nem pedig egy idegen anyagot.

A kezelés során először vért vesznek a páciensektől, melyet – egy centrifugába helyezve – három különálló rétegre oszlatnak:

felül a plazma, középen a vérlemezkék, illetve vérsejtek, legalul pedig vörösvértestek helyezkednek el a kémcsőben.

Az eljárás során a normál vérplazmából vérlemezkékben gazdag plazmát dúsítanak, mely magas koncentrációban tartalmazza a vérlemezkéket, növekedési faktorokat, valamint a sejtek osztódását és a kollagén termelődését fokozó fehérjéket. Ezt a plazmát fecskendezik aztán vissza az arcbőrbe apró tűszúrásokkal vagy esetleg dermarollerrel.

Ha érdekel, melyek ma az egészségügyi szektor legjobb vagy éppen legérdekesebb hazai vállalkozásai, itt nézz szét közöttük: https://listak.haszon.hu/.

(IN)


A figyelmetekbe ajánljuk