Nő ANITATOTH krémet nyom a kezére

Két hónapra a lakásunk „rabjaivá" váltunk, és bár a bezártság mindannyiunkra másként hatott, az azonban közös lehetőség, hogy ne egészen ott és úgy folytassuk az életünket, ahogyan a karantén előtt, hanem tiszta lappal kezdve javítsunk rajta. És ez vonatkoztatható a szépségápolásra is: a kulcs az idő és az odafigyelés. (x)


A karantén idején volt, aki elvégzett egy tanfolyamot, átrendezte a lakását, a karanténkonyha Michelin-csillagos séfjévé vált, és volt olyan is, aki kalitkának érezte saját otthonát, s alig várta, hogy kiszabadulhasson onnan. Közös pont azonban mindenkinél, hogy az elmúlt időszak rávilágított: rengeteg olyan dolog van az életünkben, amelyek szükségtelenek, vagy amelyekről nem áldozat lemondani. Ez a helyzet a szépségápolás terén is, a termékek összetételi listája vetekszik egy gyógyszertár havi leltárával, számos szintetikus és mesterséges alapanyagot juttatunk a szervezetünkbe általuk. Az alábbiakban Tóth Anita, az ANITATOTH organic products alapítója ad tippeket arra vonatkozóan, hogyan kezdjünk el úgy foglalkozni önmagunkkal, hogy az a belsőnk és külsőnk egészségére váljon.

Hidratáljunk kívül-belül!

Asztal, rajta v\u00e1z\u00e1ban feh\u00e9r vir\u00e1g, t\u00e1lc\u00e1n vizeskancs\u00f3, poharak, k\u00f6nyvek \u00e9s ANITATOTH kr\u00e9mekANITATOTH testápolók

Napi pár liter folyadék képes csodát művelni a bőrünkkel

ANITATOTH

Egyetlen nap leforgása alatt a légzéssel, illetve a bőrön keresztül körülbelül mintegy 600 ml vizet veszítünk. Mivel a bőr 70%-a víz, ha nem pótoljuk a napi veszteséget, annak a bőrünk – hosszú távon pedig a teljes szervezetünk – látja kárát. Napi pár liter folyadék viszont csodákra képes.

„Legalább ilyen fontos a bőrréteg külső hidratálása" – hívja fel rá a figyelmet Tóth Anita. „Évekkel ezelőtt több tucat terméket próbáltam ki, mire ráébredtem, hogy magamnak is elkészíthetek egy olyan testápolócsaládot, amely összetételének és előállítási formájának kidolgozásakor nem kell az egészségemre ártalmas kompromisszumokat meghoznom. A mai napig ez a legnagyobb kihívás, amelybe valaha belevágtam, egyúttal ez teremtette meg a lehetőséget ahhoz is, hogy a termékeimet, és a mögöttük rejlő filozófiát egy misszióvá formálva más emberekkel is megoszthassam. És hogy miért épp testápolók? Mert ez az a kozmetikum, amit kivétel nélkül mindennap használok. A testápolást gyakran – méltatlanul – háttérbe sorolják, az arcápolás mögé, pedig a testünk legnagyobb felületeként elengedhetetlen, hogy megőrizzük egészséges állapotát."
„Az ANITATOTH termékek megálmodásakor az alapokhoz nyúlunk vissza, a hosszú távú elköteleződéseket pártoljuk, és kitartunk amellett, hogy csodaszerek nem léteznek – még akkor sem, ha a termékekben számos csodás alapanyag koncentrálódik. Kizárólag organikus és finomítatlan összetevőket használunk, amelyeket a világ valamennyi tájáról, frissen, helyi termelőktől szerzünk be. Kezünk közül így kizárólag olyan termékek kerülnek ki, amelyek gyógyítják, feltöltik és táplálják a testünket; köszönhetően az alapanyagaikban rejlő hatóanyagoknak, a saját fejlesztésű receptúráinknak és a környezettudatos döntéseink egyvelegének" – foglalja össze az ANITATOTH filozófiáját a márka alapítója.

Radírozzuk bőrünket természetes alapanyagokkal!

Egy kis t\u00e1lk\u00e1ban egy adag barna cukor

Ha rendszeresen radírozzuk a bőrünket, a krémek összetevői könnyebben bejutnak a mélyebb rétegekbe

Unsplash / Sarah Gualtieri

Ahhoz, hogy a hidratálás hatékony legyen, és az összetevők megfelelően bejussanak a bőrünk mélyebb rétegeibe is, szükséges, hogy rendszeresen radírozzuk. Ha még egy ideig hanyagolnánk a kozmetikusunk felkeresését, akár otthon is könnyen össze tudunk állítani egy természetes bőrradírt: használjunk hozzá 200 gramm barna cukrot, 100 gramm jojobaolajat és egy evőkanál kakaóport. Az összetevőket keverjük jó alaposan össze, és már kész is!

Zuhanyozzunk okosan!

Feh\u00e9r k\u00f6nt\u00f6sben az \u00e1gyon fekv\u0151 n\u0151, ANITATOTH kr\u00e9mmel a kez\u00e9ben

A langyos és hideg víz váltogatása felfrissít és a vérkeringést is javítja

ANITATOTH

Sokan nem is gondolnák, de a hideg-meleg víz játéka jótékony hatású lehet a szervezetünkre. A zuhanyzás során érdemes ügyelnünk arra, hogy megfelelő arányban váltsuk a langyos és a hideg vizet. A tusfürdő és a meleg víz kombinációja ugyanis rendszerint leoldja a bőrünk természetes zsírrétegét, ezért is érezhetjük azt fürdőzés után, hogy kissé feszül, esetleg viszket a bőrünk.

„Ennek orvoslására azt javasolom, hogy zuhanyzás közben váltogassuk a langyos, illetve hideg vizet, amely nemcsak frissít és nyugtat, de a vérkeringést is javítja" – tanácsolja Anita. „Zuhanyzás végén én például mindig a leghidegebb vízfokozat alatt maradok körülbelül két percig."

Ne feledkezzünk meg a fényvédelemről!

T\u00f3th Anita, az ANITATOTH tulajdonosa k\u00f6veken l\u00e9pked

Szabadban és négy fal közt is rendkívül fontos a fényvédő krémek használata

ANITATOTH

Még ha napfény nem is a megszokott mértékben éri a bőrünket, az év 365 napján – így otthon is – szükséges a fényvédő használata, hiszen a számítógépek, táblagépek és telefonok, szintén káros sugarakat bocsátanak ki magukból, amelyekkel szemben rendkívül fontos a megfelelő védelem.

Ne mulasszuk el az arctisztítást!

F\u00fcrd\u0151szobar\u00e9szlet mosd\u00f3val, ANITATOTH kr\u00e9mmel a polcon

Akkor is érdemes reggel és este is megtisztítani az arcunkat, ha egész nap otthon voltunk

ANITATOTH

Akkor sem szabad hagyni, hogy eltűnjön a napi rutinunkból az arcbőrünk megtisztítása, ha nem viselünk sminket, és egy percre sem hagytuk el az otthonunk. A nap során ugyanis számtalanszor fogunk meg tárgyakat, majd érünk az arcunkhoz, ezért elengedhetetlen, hogy reggel és este áttöröljük egy kis vízzel és a kedvenc termékünkkel.

Fordítsunk figyelmet a megfelelő táplálkozásra!

Sz\u00ednes, eg\u00e9szs\u00e9ges \u00e9tel egy t\u00e1ny\u00e9rban

Az otthon eltöltött idő lehetővé teszi, hogy elkezdjünk egészségesebben táplálkozni

Unsplash / Brooke Lark

Az egészséges bőr alapfeltétele az egészségtudatos étrend, ezért a szépségápolás alfája és ómegája, hogy tudatosak legyünk a táplálkozásunk terén is.

„Az életmódunk teljes átalakítása természetesen egy hosszú távú elköteleződés, amelynek eredménye akár hónapokat vagy éveket is várathat magára, ugyanakkor mindezzel egy olyan kalandba vághatunk bele, amelynek jótékony és pozitív hatásai egész életünkön át elkísérhetnek" – vallja a márka alapítója. „Az otthon töltött idő alatt egy jó alapot adhattunk és adhatunk továbbra is a változásnak: alakítsunk ki magunknak egy friss alapanyagokból álló, változatos, tápláló és egészséges menüt, melyhez igyekezzünk később is tartani magunkat."

Adjunk lehetőséget regenerálódni!

Z\u00f6ld n\u0151i szem n\u00e9z egy lev\u00e9l r\u00e9s\u00e9n kereszt\u00fcl

Használjuk ki az otthon töltött időt, és hagyjuk, hogy a testünk, szervezetünk levegőhöz jusson és regenerálódjon

Unsplash / Drew Graham

Használjuk ki az otthon töltött időt alatt tanultakat, és hagyjuk, hogy a testünk, szervezetünk „levegőhöz jusson" és legyen módja regenerálódni. Mellőzzük a túl gyakori hajmosást, és a magas hőhatású elektronikai eszközök használatát a hajunkon, lehetőség szerint kerüljük a mindennapos sminket, és néha hagyjuk a körmeinket a maguk természetességében, hogy erősek maradjanak. Körömlakkok helyett olykor kenegessük őket olívaolajjal vagy kókuszolajjal.

Aludjunk eleget!

Csend\u00e9let francia\u00e1ggyal, rajta nyitott k\u00f6nyvvel, lerak\u00f3asztalon ANITATOTH kr\u00e9mmel

A bőrünk minden pihenéssel töltött plusz percért hálás lesz

ANITATOTH

A karantén alatt számos munkaadó és munkavállaló megtapasztalta a home office előnyeit, ezért sok helyen hosszú távra is bevezetik ezt a megoldást. Az otthonról történő munkavégzés időszaka kiváló arra, hogy megfelelő alvási rutint alakítsunk ki magunknak. A munkahelyre való ingázás elmaradásával akár napi 1-2 órát is megtakaríthatunk, melyet részben arra is fordíthatunk, hogy kitoljuk a hálószobában töltött időt. Így nemcsak kipihentebbek és nyugodtabbak leszünk a nap folyamán, de a bőrünk is nagyon hálás lesz minden pihenéssel töltött plusz percért.

„Lefekvés előtt rendszeresen cseppentek a testápolómba egy kevés levendula illóolajat, majd eloszlatom az arcomon – sőt olykor még a párnámra is juttatok néhány cseppet. Amellett, hogy isteni az illata, a levendula nyugtató hatásának köszönhetően az alvás is minőségibb, pihentetőbb általa" – szól Anita jól bevált praktikája.
A figyelmetekbe ajánljuk