palackposta, palackba zárt levél üzenet
Shutterstock
Palackba zárt üzenetet találtak, de egyből megbánták, hogy kinyitották

Megtalálhatták a világ legrégebbi palackpostáját

Az óceánok mélyéről rendszeresen kerülnek elő megdöbbentő, sokszor többszáz éves relikviák is. Nemrég beszámoltunk azokról a pezsgőkről, amelyek közel 150 évvel ezelőtt egy hajóval együtt süllyedtek el és kerültek tengerfenékre, most pedig egy olyan palackpostát mosott a partra a víz, ami könnyen lehet, hogy minden idők legrégebbike.



A Drive mutatja be annak a nőnek a történetét, aki egy nap teljesen váratlanul nem mindennapi dologra bukkant az óceán partjainál: Amy Smith Murphy egy marylandi üdülővárosban, Ocean Cityben tette meg szokásos sétáját a parton, amikor egy üvegcsét látott meg a víz mellett. A portál beszámolója szerint a nő rögtön tudta, hogy egy igazán értékes dologról van szó, ami egy kis utánajárás után be is bizonyosodott.

A palackról ugyanis kiderült, hogy 1876-ból származik, ráadásul a benne lévő cetli is tökéletesen olvasható állapotban maradt.

A papíron olvasható cím a következő: Yacht Neptune off Atlantic City, New Jersey. Aug 6-76. A dátum egészen biztosan arra utal, hogy az üveget 1876-ban adták fel, a palackon található Barr & Brother Philadelphia felirat pedig azt az italgyártó céget, ami 1870 és 1890 között működött.

Ez is érdekelhet! Különös helyen bukkantak rá a 120 éves hajóroncsra

@asmythco Was it Captain Sam? #messageinabottle #fypシ゚viral @newspaperscom ♬ original sound - A Smyth Co

Ahogy az a közösségi oldalakra feltöltött videókból is kiderült, a nőnek nem volt egyszerű dolga, amikor megpróbálta kiszedni a papirost az üvegcséből. Végül az unokahúga szemöldökcsipeszével és egy dugóhúzó segítségével sikerült kihalásznia a történelmi emléket.

A papírdarabról ezután derült ki, hogy a W.G. & J Klemm nevű cég névjegykártyája, ami már 1800-ban is létezett.

Ezt is olvasd el! Palackba zárt üzenetet találtak, de egyből megbánták, hogy kinyitották

Ezek után nem túlzás kijelenteni azt, hogy Amy valóban egy történelmi ereklyére bukkant, ami könnyen lehet, hogy a világ legrégebbi palackpostája is egyben. Az eddigi rekordot egy 2018-ban felfedezett üvegcsébe rejtett üzenet tartja, aminek az eredete 1886-ig vezethető vissza.

Ha azonban most erről a tárgyról bebizonyosodik, hogy tényleg az 1876-os évben bocsájtották vízre, akkor ezzel ez a palackposta lesz minden idők legrégebbije, ami a Guinnes-rekordok könyvébe is bekerül.

A figyelmetekbe ajánljuk