colosseum

Egykor a régió legvadabb, ám legszegényebb harcosainak csatatereként szolgáló Colosseum, majdnem 2000 évvel később megnyitja kapuit azon alagutak megtekintésére, ahol a gladiátorok sorakoztak a párbajokra.


Az alagutak megnyitásával Olaszország megpróbálja a turizmusát mégjobban beizzítani. A Colosseum látogatói ugyanis most először tapasztalhatják meg az aréna valódi kulisszatitkait, ahol az egzotikus állatok és a félelmet nem ismerő gladiátorok várakoztak a csatára. S habár ez a folyamat már tavaly nyáron elkezdődött, még korántsincs vége.

Az alagútrendszert hipogeumnak, azaz föld alatti üregnek nevezik, és a Colosseum igazgatója, Alfonsina Russo nevezte el az amfiteátrum igazi backstage-ének. Ez egyébként az egyik legnagyobb bővítés az olasz divatház Tod's több millió dolláros Colosseum-felújításán belül.

Az újonnan megnyitott gladiátoralagutak bejárása során a vendégek teljes körű tárlatvezetést kapnak a Colosseumban, a színfalak mögötti hipogeumtól a Valadier-teraszról nyíló csodálatos kilátásig. Tehát az alagutak tavaly júniusi megnyitása csupán egy része volt csak helyreállítási projektnek, amelynek utolsó szakasza 2024-re fejeződik be, így évről-évre egyre többet ismerhetünk meg az amfiteátrum rejtélyéből.

(travelawaits)

A figyelmetekbe ajánljuk