pompeii

Újabb három csontvázat találtak Pompeiiben

A Vezúv majdnem 2000 évvel ezelőtti kitörésének három áldozatának maradványait tárták fel Pompeii városában – a három ember egy pékségben próbált elbújni a vulkán haragja elől.


A Vezúv Kr. u. 79-ben történt kitörésekor elhunyt emberi maradványokat tártak fel egy pompeii ásatás során. A csontvázmaradványok feltehetően két nő és egy három-négy év körüli gyermek lehetett, akik a vulkánkitörés során egy pékségben kerestek menedéket a pusztító láva elől – írja az IFLScience.

Ez is érdekelhet:Így vesztette életét Pompeji lakossága a vulkánkitörésben

A projekt régészei úgy vélik, hogy az épület valószínűleg egy kemencés pékség lehetett, amely egy mosoda mellett állt, ahol ruhákat mostak és szárítottak. A leleteket a város kereskedelmi negyedében, a Regio IX nevű területen találták. Az ásatások a város ezen részén 1888-ban kezdődtek, de aztán több mint egy évszázadra nem foglalkoztak vele.

Olvasd el ezt is!Ezért lehetettek szinte tökéletes fogai az ókori rómaiaknak

A friss felfedezést hétfőn jelentette be a Pompeii Régészeti Park, ám az emberi maradványok mellett azt is elárulták, hogy folyamatban lévő ásatásaik során egy olyan építményre bukkantak, amelynek két gyönyörű freskófala van. Az egyik Poszeidónt és Amümónét, a másik pedig Apollónt és Daphnét ábrázolja.

A figyelmetekbe ajánljuk