Christopher Nolannek kicsit sem tetszik az HBO Max és a Warner bejelentése

Christopher Nolannek kicsit sem tetszik az HBO Max és a Warner bejelentése

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Warner Bros filmstúdió belentette, hogy 2021-ben minden filmje egyszerre debütál a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón. Ahogy az várható volt, a filmes szakmai képviselői ellenzik a döntést.


A döntés összesen tizenhét filmre vonatkozik, melyek között olyan blockbustereket találunk, mint például a Dűne, a Mátrix 4., az Öngyilkos osztag 2., a Godzilla vs Kong vagy a Space Jam: A New Legacy. A többszörösen Oscar-jelölt Christopher Nolan szerint – akinek több, köztük legutóbbi Tenet című filmje is a stúdiónál készült – a szakma legnagyobb nevei egy rémálomba érezik most magukat.

„A filmipar legnagyobb rendezői és legfontosabb színészei hajtották úgy álomra a fejüket előző este, hogy azt gondolták, a legnagyobb filmstúdiónál dolgoznak, és keltek fel arra, hogy azzal szembesültek, a legrosszabb streaming-szolgáltatónak dolgoznak"

olvashatóak a rendező szavai a Deadline cikkében, melyben azt is hozzátette, hogy úgy érzi, az összes stúdió tisztában van azzal, hogy a mozik továbbra is fontos szerepet fognak játszani a szakmában.

„Az emberek imádják a mozikat és a jövőben újra járni fognak."

A figyelmetekbe ajánljuk