Sok összetevőből állították össze a legélhetőbb városok listáját, idén a koronavírus is döntő tényező volt.

Ha száz embert kérdeznénk meg arról, hogy nevezze meg a kedvenc városát, akkor valószínűleg száz különböző választ kapnánk. Vannak azonban olyan – látszólag – objektív kritériumok, amelyekkel a nagyvárosokat rangsorolni lehet, ilyen például az életminőség, szabadtéri események, levegőminőség, munkahelyek, innováció és idén a koronavírus miatti intézkedések.

Ezt próbálta most összegyúrni az ingatlanokkal, idegenforgalommal és gazdasági fejlődéssel foglalkozó Resonance, és létrehozott egy rangsort a világ legjobbjairól.

A több mint egymillió lakosú városokat különböző statisztikák és értékelések alapján rangsorolták; olyan helyekről, mint az Instagram vagy a TripAdvisor, ahol rengeteg információ és vélemény könnyen és gyorsan elérhető. A városokat a következő kategóriák szerint rangsorolták: hely (időjárás, biztonság és kültéri terek), emberek (sokszínűség és oktatás), programok, termékek (infrastruktúra, logisztika és intézmények), jólét (GDP per fő) és a promóció (online népszerűség).

A legjobb száz város között Budapest is természetesen ott van: az előkelő 38. helyre került a listán, szemben az ezt megelőző 51. rangsorával.

És íme a legjobb tizenöt:

1. London
2. New York
3. Párizs
4. Moszkva
5. Tokió
6. Dubaj
7. Szingapúr
8. Barcelona
9. Los Angeles
10. Madrid
11. Róma
12. Chicago
13. Toronto
14. San Francisco
15. Abu-Dzabi

A legjobb száz várost itt lehet részletesebben megnézni.

(Matador Network)


Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk