Így még nem láttad a Grand Budapest Hotelt!

THE GRAND BUDAPEST HOTEL - Storyboard Animatic Introduction

Így még nem láttad a Grand Budapest Hotelt!

A sikerfilm rendezője, Wes Anderson által narrált animációt kapott extraként a Criterion Collection sorozatában újra megjelenő Grand Budapest Hotel. A videó segítségével beleshetünk a filmkészítés kulisszái mögé.Grand Budapest Hotel – egy kicsit másképp

Grand Budapest Hotel DVD bor\u00edt\u00f3

Borító az új kiadáshoz

Criterion Collection

A filmgyártásban használt képes forgatókönyv, amelynek képkockáiból összevágott mozgókép az animatik, fontos állomása a készülő filmnek. A filmesek ezen keresztül tudják tesztelni a film ritmusát, a kameramozgásokat, és hoznak meg kreatív döntéseket még a gyártás előkészítő fázisában.

A 25 perces animációt maga Wes Anderson rajzolta és narrálta. Ennek az Introduction fejezete nézhető meg most online. Az extrák kötött található még egy dokumentumfilm a forgatásról, interjúk a stábbal, valamint audiokommentár Roman Coppolával és Jeff Goldblummal.

Egymás mellett a rajzolt és a végleges változat

A 2014-ben bemutatott Grand Budapest HotelWes Anderson legsikeresebb filmje, négy Oscar-díjat nyert vele, többek között legjobb látvány, eredeti filmzene, smink és legjobb jelmez kategóriákban.

A rendező legújabb filmje, a The French Dispatchjúliusban jött volna ki, ám a koronavírus járvány miatt elhalasztották, várhatóan októberben kerülhet majd a mozikba.

Forrás: Polygon

A figyelmetekbe ajánljuk