Követnéd az aktuális sminktrendeket? Ezekre a tanácsokra nagyon figyelj!

Követnéd az aktuális sminktrendeket? Ezekre a tanácsokra nagyon figyelj!

Tanácsok egy sminkmestertől, hogy magabiztosan és precízen tudjuk követni a trendeket.Sminkesként számtalanszor találkozik az ember konkrét elvárásokkal, melyeknek alapja, hogy a vendégek gyakorlatilag üldözve követnék az aktuális trendeket, szupermodellek sminkjeit, frizuráit és stílusát használva inspirációként. A probléma a tökéletesség illúziójában gyökerezik. Fiatal, a korszak szépségideáljainak megfelelő modellekről beszélünk, akik mögött rendszerint egy egész csapat áll. Fontos azonban tisztában lennünk azzal - akár esküvőre, egy első randira, esetleg egy bulira készülünk –, hogy a tökéletesség nem itt kezdődik és nem is itt ér véget.

Közösségi oldalak vs. valóság

Amit a közösségi oldalakon, címlapokon, esetleg a filmekben látunk, mindig egy nagyon hosszas folyamat végeredménye. A sminkes és fodrász szakemberek akár órákig is képesek azon dolgozni, hogy a végeredmény természetes hatást keltsen – és akkor még nem is beszéltünk az utómunkálatokról. A legutolsó ilyen, a világot átívelő trendőrület a Kardashian-Jenner nővérekre jellemző arcformázás volt: a való életben ez a sok krémes textúra arcunkon koszos hatást kelt, ám a megfelelő fényekkel és megvilágítás segítségével úgy mutat, ahogy azt a feljebb említett celebtestvérek közösségi oldalain láthatjuk.

Ezekre figyeljünk!

Fotókredit: Szabó Tünde. Modell: Referencia Agency

A szerző munkája

Fontos elfogadnunk a tényt, hogy egy-egy vágyott sminknél saját elvárásunk szubjektív, a sminkes véleményes viszont objektív – tehát tapasztalatából és szakmai hozzáértéséből adódóan az ő meglátása közelebb esik a valósághoz. Ő fogja tudni, hogy valójában mi előnyös számunkra, és hogy pontosan mire kell figyelnünk:

  • milyen színtípusba tartozunk (hajunk, bőrünk és szemünk színe);
  • milyen az arc-, illetve szemformánk;
  • továbbá életkorunk is befolyásoló tényező, ebből kifolyólag pedig bőrünk állapota is.

Mindenki arcát fel lehet dobni gyönyörű sminkekkel, de fontos, hogy adott életszakaszban a megfelelő termékeket használjuk.

Jó, de akkor hogyan döntsünk?

Kerüljük el a kényszervásárlást, főleg akkor, ha csak azért tennénk, mert kedvenc sztárunk biztat erre minket. Kortól és munkahelytől függetlenül, keressünk fel egy szakembert, aki segít megtalálni számunkra az arctípusunkhoz tökéletesen passzoló termékeket. Fontos, hogy ne féljünk segítséget kérni a sminkmesterektől, hiszen ők tudják majd megtanítani nekünk, hogyan használjuk precízen és magabiztosan az adott termékeket. Ismerjük meg a saját arcunkat, stílusunkat, fedezzük fel magunkat. Ugyanis a smink egy fegyver, egy magabiztos nőnél pedig semmi nem vonzóbb.

Szerző: Vörös Eduard

A figyelmetekbe ajánljuk