batman és wonder woman

Sok évnyi karakterfejlődés után Batman és Wonder Woman végre úgy tűnik, hogy az Igazság Ligájában igazi barátságot köt. Most, hogy az animációs sorozat képregény formájában folytatódik, az olvasók teljes valójában láthatják, hogy Batman mennyire bízik Dianában.


Batman és Wonder Woman első közös munkája a képregényekben az 1968-as The Brave and the Bold című kötetben történt, és a duó azóta is remekül működik együtt. A párosnak időnként akadnak nézeteltérései – pláne akkor, amikor Diana reményt sugárzó üzenete ütközik Bruce félelemre épülő taktikájával –, illetve gyakran különböző szerepeket töltenek be az Igazság Ligája küldetéseiben: Wonder Woman a frontvonalban, míg Batman az árnyékban marad.

A 2001 és 2003 közötti Igazság Ligája animációs sorozatban azonban Batman és Wonder Woman kapcsolata meglepően nagy hangsúlyt kapott, és olyan dinamikát szült, amely az Igazság Ligája: Infinity című képregényben is folytatódik.

Ebben a történetben az eredeti Liga hét alaptagja már nem alkot egy csapatot, mivel a Marsbéli Vadász elhagyta a őket, hogy saját életét élje. Ez azonban nem akadályozta meg a megmaradt tagokat abban, hogy hősként működjenek, és még születésnapi partit is rendezzenek Flashnek. Batman az egyetlen vendég, aki nem mosolyog, és nyilvánosan megjegyzi, hogy utálja a születésnapokat. Diana így arra kéri Wallyt, hogy bocsásson meg Bruce-nak elvégre nehezen fejezi ki az érzéseit:

Ugye, Bruce?"

– kérdezi csipkelődve Batmantől, mire ő:

Ha te azt tudnád!"

– majd elmosolyodik szemérmesen. Az Igazság Ligája hűséges nézői azonban megjegyzik, hogy nem ez az első kacér szóváltás kettejük között.

A Justice League Unlimited animációs sorozat This Little Piggy című epizódjában Batman visszautasítja Wonder Woman nem túl finom flörtjeit, az ellenkezést pedig azzal indokolja, hogy minden romantikus partner a gonosztevők célpontja lenne, így nem szeretné Dianát veszélybe sodorni. De mégis sokak szerint a hárítás talán csak kifogás, és Bruce egyszerűen túl bizalmatlan másokkal szemben ahhoz, hogy hosszú távú kapcsolatot tartson fenn.

Az Igazság Ligája: Infinity #1 egy olyan jövőt sejtet, amelyben Bruce és Diana közvetlenül bevallják érzéseiket, vagy legalábbis a rajongók megismerhetik ennek a kissé meglepő barátságnak a következő fejezetét.

(Screenrant)

A figyelmetekbe ajánljuk