December elején mi is beszámoltunk róla, hogy a Youtube egyik új algoritmusa lelkiismeretünkre bízza, hogy az általunk írt hozzászólás sértő-e mások számára. Ez a gyakorlatban úgy fog kinézni, hogy a felhasználó hozzászólását – a küldésgomb megnyomását követően – a rendszer ellenőrzi, és ha azt offenzívnak találja, jön az üzenet, a kommentelő pedig eldöntheti, hogy átszerkeszti-e mondanivalóját. A Twitternél is bevezetnek némi változtatást, ám az radikálisabb lesz.A közösségi oldal egyik új irányelve alapján ugyanis minden olyan bejegyzést eltávolítanak, amely hamis vagy félrevezető információt tartalmaz a koronavírus-oltásokról – tudjuk meg az ABC beszámolójából, melyből az is kiderül, hogy az új szabályokat hétfőn vezetik be, jövőre pedig szigorítani is szeretnének rajtuk.

Ezek alapján

megalapozatlan pletykák, vitatott állítások, valamint hiányos vagy kontextuson kívüli információk nem szerepelhetnek majd az oldalon.

MORAN/Unsplash

A Twitter szóvivője elmondta, hogy a bejegyzésekkel kapcsolatban folyamatosan konzultálnak majd egészségügyi szakemberekkel, akikkel közösen hozzák meg a döntést, hogy adott poszt káros-e annyira, hogy azt eltávolítsák.

A közösségi oldal háza táján számítani lehetett ilyen szigorításokra, júliusban ugyanis 12 órára felfüggesztették Donald Trump, amerikai elnök legidősebb fiát, miután félrevezető videót tett közzé a koronavírus-járványról. Az ifjabbik Trump által közzétett felvételt – a Twitter indokaihoz hasonlóan – amúgy a Facebook és a Youtube is eltávolította.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk