Nem valószínű, hogy kevesebb troll olvasható majd.


Az összes nagyobb online felületen problémát jelent kiszűrni a zaklató vagy bántó hozzászólásokat. Nincs annyi alkalmazott, aki át tudná szűrni az összes kommentet, amit a felhasználók írtak akár a Facebookra, Instagramra, Twitterre vagy a YouTube-ra. Utóbbi viszont új módszert fejlesztett, amivel mérsékelni tudja a nem oda való üzeneteket. A videómegosztó kifejlesztett egy algoritmust, ami lényegében a felhasználók kezébe adja a moderátori szerepet.

Azaz saját magukat kell majd ellenőrizni, ugyanis a rendszer figyelmeztetni fogja a hozzászólót, ha olyan üzenetet akar írni, ami bántó vagy sértő lehet mások számára. Mindez már az androidos telefonokon elérhető az alkalmazáson belül, és később más felületeken is bekerül az új algoritmus – ugyan a YouTube még nem árulta el, hogy mikor.

A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy a kommentelő a küldés gomb megnyomása után a rendszer ellenőrzi a szöveget, és ha sértő dolgot talál, akkor jön a figyelmeztetés. Ezután a felhasználó átszerkesztheti a szövegét, viszont ha szándékosan trollkodni szeretne az illető, akkor

nyugodtan közzéteheti.

Youtube

Így valószínűleg nem lesz számottevően kevesebb a bántó hozzászólás, hacsak nem szólal meg a felhasználók lelkiismerete.

Friss

Az új-zélandi maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt?

A legújabb tanulmány szerint a maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt, ugyanis feltehetőleg a hetedik századig visszanyúló kapcsolatuk van a jeges kontinenssel és a környező óceánokkal.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.18.

Péntek reggel Alice Walker gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy egy igazi barát mindig elfogadja véleményünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gattuso 22 nap után felmondott a Fiorentinánál

Jó eséllyel az egyik legrövidebb edzői karrier egy csapatnál valaha.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk