A közösségi oldal új módon érvényesíti a képtulajdonosok – művészek, médiacégek – jogait, mindenki számára elérhetővé tették ugyanis a Rights Managert, mely a Facebook szerzői jogi platformja.Az eszközt eddig az oldalak adminisztrátorai, valamint szerkesztői érték el. A Right Manager az egyező hang- és videótartalmak észlelésével segít nagy tömegben megóvni a szerzői jog által védett tartalmakat nem csak a Facebookon, de az Instagramon egyaránt.

24.hu

Az oldaltulajdonosok által feltöltött referenciafájlok használatával azonosítja az esetleges egyezéseket, valamint alkalmazza a szabályokat és feltételeket. A tartalmakat tulajdonló felhasználók CSV fájlban tölthetik fel a szolgáltatásba a képük metaadatait. Miután a rendszer jóváhagyta a felvételt és a hozzátartozó metaadatokat, képelemző algoritmusok fogják tudni követni az útját. Abban az esetben, ha az felhasználó úgy gondolja, hogy valaki megsérti az őt illető szerzői jogokat, eltávolítási jelentést küldhet a Facebooknak, akik ezt követően törlik a felvételeket ott, ahol jogtalanul használják fel azokat.

Forrás: 24.hu

Friss

Szólóalbumot ad ki a Blur és a Gorillaz frontembere

Már meg is érkezett az első kislemez Damon Albarn új albumáról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Converse leporolta régi retrócipőit

CX kollekciójának új darabjai régi klasszikusok újragondolt verziói.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Miley Cyrus egy halom sztárral feldolgozta a Metallica klasszikusát

A feldolgozáson közreműködött Elton John, a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, WATT és Yo-Yo Mama mellett a Metallica basszusgitárosa, Robert Trujillo is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk