zendaya emmy-díjjal estélyiben

Új rekordot állított fel.Tegnap átadták a tévés Oscarnak számító Emmy-díjakat, a Rév Marcell által fényképezett Euphoria pedig hat jelöléséből hármat váltott szoborra. Egyet a Labrinth által írt, az utolsó epizódban elhangzó All For Us című dalért, egyet a legjobb sminkért sikerült begyűjtenie az alkotóknak, továbbá Zendaya lett a legjobb női főszereplő a dráma sorozatok kategóriájában.

Zendaya csak szeptemberben 1-én töltötte a 24-et, ezzel pedig ő a legfiatalabb színésznő az Emmy történetében, aki megnyerte ezt kategóriát. Emellett mindössze csak a második aforamerikai női díjazott Viola Davis után, akit 2015-ben, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozatban nyújtott alakításáért díjaztak.

A meghatódott Zendaya köszönőbeszédében egyébként pont arról beszélt, hogy bár a fiatalok problémáit sötéten ábrázoló széria nem ezt a képet festi, a jövő mégiscsak az ő generációjában van:

Tudom, hogy a sorozatunk nem mindig érződik úgy, mint ami kiváló példa erre, de a fiatalok életben tartják a reményt. És azt szeretném mondani minden kortársamnak, aki az utcán küzd jelenleg, hogy látlak, felnézek rád és hálás vagyok érted.

A figyelmetekbe ajánljuk