vr szemüveg orvos

A virtuális orvoslás a nem is olyan távoli jövőben vár minket, mi több, már részese lehet életünknek.A virtuális orvoslásnak mi is részesei lehettünk a koronavírus-járvány alatt, gondoljunk csak az eReceptre.

Az orvoslás mára nagyon megváltozott. Egy Egyesült Államokban élő orvos operálhat francia pácienst anélkül, hogy odautazna. Különböző robotok segítik őt ebben.

Az sem ritka, hogy mesterséges intelligenciát használnak fel az orvoslásban.

Az orvosok online fogadhatják betegeiket, ami által több időt szánhatnak egy-egy páciensre. Mi több, a kora reggeli és esti órákban is tudnak otthonukból kényelmesen fogadni betegeket.

A Doximity és Vsee programok is a virtuális orvoslás segédeszközei. Fontos, hogy ezek a platformok biztonságosak legyenek, hogy a beteg nyugodtan megoszthassa privát információit.

A PlushCare és LiveHealth alkalmazások ezen kívül segítenek az orvos kiválasztásában és az időpontfoglalásban. Magyarországon hasonló a foglalj orvost és a pszichológus kereső.

A virtuális orvoslás részét képezik továbbá azok az után követő alkalmazások, melyek a szívritmusunkat mérik például. Hány kalóriát égettünk, hány lépést tettünk meg? Mennyit ettünk, mennyi a vércukorszintünk? Ez mind-mind felkerülhet a felhőbe.

A FruitStreet program egy orvos hozzárendelésével segít a nyomon követésben annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a cukorbetegség megelőzésében.

A Fresh Tri ezek mellett az életmódot követi nyomon és a szokások változtatását célozza meg, tehát a viselkedésre irányul.

A megelőzés segíti a betegségek elkerülését, ebben segíthetnek ezek az applikációk és az online orvosi segítségnyújtás. Ha mégis megbetegednénk, lehet, hogy robotok végzik majd a műtétet. A jövő izgalmas innovációkkal vár minket az orvoslást illetően.

(Forrás: Psychology Today)

A figyelmetekbe ajánljuk